İstanbul’da bir gece düzenleyen Çerkesler ilk defa Çerkesleri anlatan bir dizinin yayınlanmasının heyecanıyla Ağlatan Dans’çılara plaket yağdırdı.

İstanbul Çerkes Derneği'nin Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'ndeki yıl sonu kültür programı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Programa katılmak isteyenlerin çok fazla olması nedeniyle izdiham yaşandı, çok sayıda kişi basamaklarda oturarak ve en arka kısımlarda ayakta durarak kültür programını coşkulu bir şekilde takip etti.

SGK İstanbul müdürü Murat Göktaş, Çerkes Dernekleri Federasyonu başkanı Nusret Baş, Adığe Khase-Çerkes Derneği başkanı Ayhan Özden, Maltepe Çerkes Derneği başkanı Murat Özden, gazeteci yazar Fuat Uğur ve İstanbul'daki Çerkes kurumlarından çok sayıda üyenin de katıldığı program İstanbul Çerkes Derneği yönetim kurulu başkanı Halis Din'in açılış konuşması ile başladı.

Çerkeslerin milli kıyafetleri ile programa katılan Cihat Ulus ''xho'h'' adı verilen geleneksel açılış duasını yaptı.

Show TV’de yayına başlayan ve Çerkesleri konu alan Ağlatan Dans dizisinin sevilen oyuncuları Fırat Şahin ve Burcu Sülün'ün sunduğu programda Aslan Tlebzu, Gülcan Altan ve Tambi Cimuk gibi ünlü Çerkes sanatçılar konser verdi.

İstanbul Çerkes Derneği'nin halk dansları grubu ''Tızefed '' yaptığı gösteriler ile izleyicilerin coşkusunu daha da arttırdı.

Ağlatan Dans'ın yönetmeni Hakan Kurşun ve dizinin yapımcısı Yasemin Nak'a plaket takdimi yapıldı. Dizinin oyuncuları sahneye çıkarak programı izleyenleri selamladı.

Ara verilmeksizin gece yarısına kadar süren programda çok sayıda kişiye ''Çerkes kültürüne olan katkılarından dolayı'' dernek yöneticileri tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.

Coşkunun hiç eksik olmadığı, Çerkes kültürünün dolu dolu yansıtıldığı program geleneksel Çerkes mahalli düğünü ile sonlandırıldı. (Demokrat Haber)