İstanbul Çerkes Derneği, Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Dernek adına açıklamayı yapan yönetim kurulu başkanı Tuğuj Halis Din, dünya üzerindeki tüm soykırımları ve katliamları kınadı.

Tuğuj Halis Din, ''19. yüzyılda Çarlık Rusyası tarafından soykırıma ve sürgüne uğratılan yüz binlerce insanın devamı olarak biz Çerkesler, Srebrenitsa Katliamı başta olmak üzere Bosna Hersek'te katledilen tüm masum insanları rahmetle anıyoruz ve bu acıyı yaşayan insanların acılarını derinden paylaşıyoruz. Dünya üzerinde bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz,'' dedi.

8 BİNDEN FAZLA BOŞNAK KATLEDİLMİŞTİ

Bundan tam 18 yıl önce, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından güvenli bölge ilan edilen Srebrenitsa'nın Sırp güvenlik güçlerinin eline geçmesinden sonra 8 binden fazla Boşnak burada katliama uğramıştı.

İkinci Dünya Savaşı'nın sonrasında yaşanan en büyük insanlık trajedisi olan Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybedip Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnedilen insan sayısı son kimlik tespitleri yapılıp yarın defnedilecekler ile 6 bin 66'ya ulaştı. (Demokrat Haber)