Kaymakam Necip Çakmak, Maltepe Belediyesi’nin ‘Cemevleri ibadethanedir’ kararını Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

İstanbul’da Maltepe İlçe Kaymakamı Necip Çakmak, cemevlerini ibadethane sayan Maltepe Belediye Meclis kararının iptali için Bölge İdaresi Mahkemesi’ne dava açtı.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, Maltepe Belediyesi 3 Aralık 2014 günkü toplantısında CHP’li meclis üyeleri muharrem ve noel haftalarında belediye çalışanlarının mazeret izni kullanabilmelerinin yanında Maltepe’de bulunan cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesi ile karar almıştı.

Türkiye’de ilk kez Maltepe Belediyesi tarafından alınan cemevlerinin ibadethane sayılması yönündeki karar diğer CHP’li belediyeler tarafından da ilke kararı olarak kabul görmüş ve bütün CHP’li belediler aynı yönde belediye meclislerinde karar almışlardı.

KAYMAKAM KARARDAN ŞİKAYETÇİ

Cemevlerinin ilçede ibadethane sayılması yönündeki Belediye Meclisi kararını beğenmeyen Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, kararın iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açarken hazırladığı dava dilekçesinde ilginç gerekçeler sıraladı.

Cemevlerinin ibadethane sayılmasını laiklik ilkesinin gereği olarak din duygularının devlet işlerine ve politikaya karıştırılması olarak değerlendiren Kaymakam Necip Çakmak, alınan kararın toplumda ciddi sıkıntılara yol açacağı, gelecekte sosyal hayatta telafisi mümkün olmayacak problemlere ve yarışmalara neden olacağı, huzur ve sükunet içerisinde yaşayan ilçe sakinleri arasında birlik ve beraberliği ortadan kaldıracağını öne sürdü.