Fethullah Gülen’in sohbetlerini yayınlayan Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, Cemaat’in Başbakan Erdoğan’ın ölmesi için dua ettiği yönündeki iddialara açıklama yaparak, "İsimlerini verin gerekeni yapalım" dedi.

Gülen'in sohbetlerini yayınlayan Herkül.org sitesi Erdoğan için beddua edildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Osman Şimşek, adını vermeden "bir bakan" diyerek, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın dile getirdiği “Üç yıldır Başbakan Erdoğan’ın ölmesi için beddua ediliyor” sözünün ‘dedikodu’ olduğunu yazdı.

Bu ifadenin daha sonra medyada yer bulduğunu söyleyen Şimşek, benzer bedduaların Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için de yapıldığına dair iddiaların yayıldığını belirtti.

'GECE YARISI KALDIRIP BEDDUA ETTİRİYORLAR'

Şimşek, Başbakan Erdoğan’ın Sivas’taki konuşmasında bazı öğrencilere beddua ettirildiğine dair sözleri için de “Öfke patlamalarına şahit olunan miting meydanlarında varlığı şüpheli bazı öğrencilerin iftiraları dile getirildi. Yozgat’ta bazı kız öğrencilerin gece zorla kaldırılıp Başbakan’a beddua ettirildiği üst perdeden seslendirildi. Camia içerisinde biraz bulunmuş insanlar bu iddiaların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını ve birer iftiradan ibaret olduğunu bilirler” ifadelerini kullandı.

"İSİMLERİNİ VERİN GEREKENİ YAPALIM'

Herkul.org editörü, AKP’den bu tür bedduaları edenlerin isimlerini de isterken, “İddia sahipleri fâillerin adlarını versinler, onları hep beraber kınayalım, hatta tel’in edelim; idareciler de gerekenleri yapsınlar” dedi.

Cemaat'in Erdoğan'ın ölmesi için dua ettiği yönündeki iddia ilk kez Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından dile getirilmişti. Yıldız, NTV'deki bir programda yaptığı açıklamada "'Uzun adamın ölmesini üç yıldan beri bekliyoruz' diyorlar" derken 'uzun adam' ifadesiyle Başbakan Erdoğan'ın kastedildiğini belirtmişti.