Gazeteci yazar Baki Gül Kurdistan24.org sitesindeki yazısında çok tartışılacak bir iddiayı gündeme getirdi. Yazıda Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal'ın Cemaat’in 2009 seçimlerinde 50 DTP belediyesini gasp ettiğini söylediği bilgisine yer verildi.

BDP’nin öncel partilerinden olan Demokratik Toplum Partisi (DTP) 11 Aralık 2009 tarihinde Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılmıştı. Parti kapatılınca DTP'liler BDP'ye geçmişti.

Baki Gül’ün Cemaat’in faaliyetlerini değerlendirdiği yazısında Remzi Kartal’a dayanarak ifade ettiği o çarpıcı iddianın olduğu bölüm şöyle:

Kongragel Eş Başkanı Remzi Kartal geçtiğimiz gün Sterk TV’deki programında konuşurken önemli bilgiler verdi. Remzi Kartal; 2009 seçimlerinde DTP’nin 150’ye yakın belediye başkanlığı kazandığını, ama Fethullahçıların bunu bir operasyonla 100’e indirdiklerini söyledi.

Remzi Kartal; bu bilgileri Fethullah Gülencilerin belgelerine dayandırarak söylüyor. Fethullahçıların yaptıkları bir durum değerlendirme toplantısında DTP’nin belediye başkanlığı oranının 50’de tutulması gerektiğini planladıklarını, 2009 yerel seçim sonuçlarında DTP’nin 150 belediye başkanlığı kazandığını ancak, geliştirilen bir operasyonla bunu 100’e indirdiklerini söylüyor. Hatta Fethullah Gülen’in kendi ekibine bu başarısızlığı nedeniyle “fırça” attığı bile söyleniyor.

Buna örnek olarak da Bingöl gösteriliyor. 2009 yerel seçimlerinde Bingöl’ü Demokratik Toplum Partisi’nin adayı kazanmasına rağmen, Fethullahçıların “ağabey-imamları” devreye girerek Bingöl’ü DTP’den aldılar. Çünkü Fethullah Gülen bu konu üzerinde özellikle duruyordu. Kendi elemanlarına talimatlar ve direktifler veriyordu. Diğer bölgelerde de seçimleri DTP’ye, BDP’ye kaybettirmek için özel uğraş içindeydi.

Sürekli durum değerlendirmeleri yapıyor ve örgütlerine talimatlar yağdırıyordu. Hatta “işini yapamayan ağabey-imamlara” fırçalar atıyordu. Diyordu ki “ne yapıp edip Kürtlerin seçimlerde kaybetmesini sağlayın”.

Bunun için yöntemler öneriyordu. “Didişme, dedikodu yaratın” diyordu. Adayları tartışmalı hale getirmeye, Kürt seçmenlerin gözünde adayları “itibarsızlaştırmaya” ortamı “muğlâklaştırmaya” çalışıyordu. Bunu her seçimde yaptılar. Fethullah Gülen hiçbir seçim öncesinde Kürdistan ve Türkiye’yi stabil halde tutmuyordu. Gerginlik siyaseti izliyor, Kürtleri kriminalize etmeye çalışıyordu. (Demokrat Haber)