Mersin’in Tarsus İlçesi'nde Alevi Kültür Dernekleri Şube yönetiminin, cem evinin diğer ibadethaneler gibi elektrik faturasından muaf tutulması için TEDAŞ'a karşı açtığı dava reddedildi.

Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi yönetimi, 2 ay önce cem evinin diğer ibadethaneler gibi elektrik faturasından muaf tutulması için Tarsus Adliyesi'ne başvuruda bulundu.

TEDAŞ'a karşı açılan ve Tarsus 3'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava 'husumet yetkisizliği' gerekçe gösterilerek reddedildi. Davanın Diyanet İşleri Başkanlığı'na da açılması gerektiği vurgulandı.

Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube avukatı Semra Kabasakal, dernek yönetimi ile birlikte, adliye bahçesinde açıklama yaptı.
Avukat Kabasakal, gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, gerekse Anayasa Mahkemesi tarafından cem evlerinin ibadethane olduğu hususunda kararlar çıktığını hatırlatarak, "Bizimde talebimiz bu kararlar doğrultusunda buranın ibadethane sayılması ve ibadethanenin yararlanmış olduğu her türlü haktan yararlanması düşüncesiydi. Bu sebeple biz bu kararı temyiz edeceğiz. Çünkü biz davayı TEDAŞ'a karşı açtık. Ancak Diyanet Başkanlığı da bu davaya dahil ediliyor. Davanın bu şekilde kabulü gerekirken reddedilmesini doğru bulmuyoruz. Sonuna kadar gideceğiz" dedi.

Konuyu yeniden yargıya taşıyacaklarını ifade eden Kabasakal, "Eğer bu davamız olumsuz şekilde sonuçlanırsa, Diyanet'e karşı davamızı açacağız. Davalarımız devam edecek, direnmeye devam edeceğiz. Biz Alevi yurttaşlarımızın aynı haklardan yararlanmasını, ibadetlerini özgürce yapmasını istiyoruz, bu doğrultuda da yapılması gereken her türlü yerine getireceğiz ve yapacağız" diye konuştu.