Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek veren 3 gazeteci-yazar hakkında daha soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde de "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek veren Ertuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez ve Melda Onur hakkında gazetede çıkan haberler nedeniyle soruşturma başlatılmasının ardından şimdi de yine kampanyaya destek veren gazeteciler Fehim Işık, Celal Başlangıç ve avukat Eşber Yağmurdereli’ye de aynı gerekçe ile soruşturma başlatılmıştı.

‘KAZANAN BİZ OLACAĞIZ’

Soruşturmanın hedefi olan isimlerden gazeteci Fehim Işık, Türkiye’de tek sesliliğe karşı mücadele etmenin dayanışmadan geçtiğine işaret ederek, “Özgür Gündem ile dayanışmada temel amaçlarımızdan biri ona açılan hukuksuz keyfiyete dayalı davalara dikkat çekmekti. Bu dayanışma da nöbetçi yayın yönetmenlerine de dava açılacağını biliyorduk farkındaydık. Ama bu şekilde tutuklamalarla baskılarla özgür basının sesinin kesilemeyeceğini göstermek için bu dayanışmada bulunduk. Gazetecilik suç değildir. Benzeri dayanışmaları sürdüreceğiz. Türkiye’de tek sesliliğe karşı mücadele etmek mesleki dayanışmaları sürdüreceğiz. Yarın da bize açılan soruşturmalara karşı dayanışma eylemleri yapılır. Her ne olursa olsun kazanan biz olacağız” dedi.

‘DİRENMEK DAYANIŞMANIN BAŞBA BİR BİÇİMİ’

Soruşturma açılan Celal Başlangıç da, açtıkları soruşturmayı Özgür Gündem'i yalnızlaştırma operasyonlarının bir parçası olarak değerlendirdi.

Başlangıç, "Gerek muhalif basına gerekse onlarla dayanışma içinde olanlar iktidarı rahatsız ediyor. Artık Türkiye'de dayanışmak da direnmenin başka biçimi oldu. Bu bile aslında ne kadar korktuklarını gösteriyor. Ama bizi soruşturmalarla yılacak insanlar değiliz. Bizin savunduğumuz ilk bakışta basın özgürlüğünü savunmak gibi görünse de bu tamamen halkın haber alma hakkını ve bilgi alma hakkını savunmaktır. Bir gazeteci olarak bu bizim görevimiz bizi bu görevi yapmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: DİHA)