Youtube’da 6 Temmuz’da yayımlanan bir görüntünün Ethem Sarısülük’ün katledilmesi ile ilgili olabileceği öne sürüldü. Videoda Güvenpark’taki bir çevik kuvvet polisi “Çektim sıktım üç tane” ifadesini kullandı.

Sendika.Org'un haberine göre; Ethem Sarısülük’ün 1 Haziran günü Kızılay Meydanı’nda polis Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak öldürülmesiyle ilgisi olabilecek yeni bir görüntüye ulaşıldı.

Özgür Ökse adlı bir hesaptan 6 Temmuz’da Youtube’a yüklenen videonun, çatışmalar sırasında Güvenpark’ın Kumrular Caddesi girişinde bekleyen polislerin arasından çekildiği anlaşılıyor. Videonun 35. saniyesinde kaskını çıkarmış bir çevik kuvvet polisi, diğer polislere “Çektim sıktım üç tane” diyor. Bunu diyen polise amiri “Tamam sus sus” yanıtı veriyor.

Polisler videonun ilerleyen bölümlerinde gaz bombası atarak Başbakanlık’a doğru geri çekiliyor. Videoyu yükleyen Özgür Ökse adlı hesap, videonun açıklama bölümünde 35. saniyedeki itirafın Ahmet Şahbaz’a ait olabileceğini iddia ediyor.

MUSTAFA SARISÜLÜK: “VİDEOYU ÇEKENİ BULDUK”

Videoyu Twitter hesabından paylaşan Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, videoyu çeken ya da yayımlayan kişiye ulaşmaya çalıştıklarını duyurdu.

Duyurunun ardından pek çok kişi sosyal medya üzerinden çağrılar yapmaya başladı. Duyurunun yaklaşık 1,5 saat sonrasında Sarısülük, “Dostlar videoyu çeken şahsı bulduk. Görüntülerin orijinal halini bize iletecek. Her şeyle avukatlarımız ilgileniyor. Herkese çok teşekkürler” tweeti attı.

İşte o video: