İstanbul Zeytinburnu'nda Çeçen uyruklu 3 kişi, bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Öldürülen kişilerin Rus-Çeçen savaşı sırasında önemli görevler üstlendiği öne sürüldü.

İSTANBUL - Mevlana Caddesi'nde 3 kişiye, yoldan geçen siyah bir araçtan ateş açıldı. Saldırganlar kayıplara karışırken, 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Savcının incelemesinin ardından cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Türkiye'deki Çeçenlerin haklarıyla ilgilenen İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER) isimli derneğin yöneticilerinden Ömer Bezirgan DHA muhabirine yaptığı açıklamada saldırının Rus Gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Ayrıca Bezirgan, Musaevi Berkkhazh'ın Çeçen-Rus Savaşı'nda üst düzey komutan olduğunu ve 1,5 yıl önce bir çatışmada yaralanmasından dolayı Türkiye'ye geldiğini belirtti. Rustam Altemirol, Zavrbek Amriev'in Kafkas Direnişi'nde önemli isimlerden olduğunun altını çizdi. Bu durum saldırıyla ilgili şüpheleri artırdı. Çeçen dernekleri saldırıdan Rus gizli servisini sorumlu tutuyor.

Son olay, İstanbul'da geçtiğimiz yıllarda yaşanan cinayetleri de akıllara getirdi.

2009’da Başakşehir, Ümraniye ve yine Zeytinburnu'nda 3 Çeçen öldürülmüş ve cinayetlerde yine susturuculu silahlar kullanılmıştı.