ZEYTİNBURNU'nda 3 Çeçen'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Rus uyruklu saldırgan Garo A. (55)'nın Sultanahmet'te kaldığı otel odasına yapılan baskında bir kaç dakika farkla polislerin elinden kurtulduğu ortaya çıktı.

Polis zanlının odasında yaptığı aramada, pasaportu ile olayda kullanıldığı tahmin edilen 9 mm çapında bir tabanca ve gece görüş dürbünü ele geçirdi. Garo A. ile olayda kullanılan otomobili kullanan kişinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Zeytinburnu'nda 3 Çeçen'i 22 saniye içinde tabancayla başlarına vurarak öldürdükten sonra kaçan, havalimanı güvenlik kameraları ile olay yerindeki güvenlik kameralarının karşılaştırılması sonucu kimliği belirlenen Rus uyruklu Garo A.'nın, Sultanahmet bölgesinde kaldığı otele yapılan baskında polisin elinden bir dakika farkla kurtulduğu ortaya çıktı. Polisin 2 Eylül tarihinde havalimanı giriş kayıtlarından kimliğine ulaştığı ve kaldığı otele baskın yaptığı Garo A.'nın, polisler gelmeden bir kaç dakika önce bir şey almak için dışarı çıktığı öğrenildi. Yanına hiç bir şey almadan kısa süre sonra döneceğini söyleyerek otelden ayrılan Garo A.'nın dönüşünde kapı önündeki polisleri fark edince ortadan kaybolduğu iddia edildi.

OLAYDA KULLANILAN TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Garo A.'nın odasında yaptıkları aramada pasaportu ile özel eşyalarına ulaştı. Odada yapılan aramada ayrıca 9 mm çapında bir tabanca ile bu tabancaya ait mermiler ile bir gece görüş kamerası bulundu. Otel odasında bulunan tabancanın yapılan ilk incelemede Zeytinburnu'nda üç Çeçen'in öldürüldüğü saldırıda kullanıldığı belirlendi. Silahla ilgili geniş incelemenin ise polis kriminal laboratuarında devam ettiği belirtildi.

KİRALAMA SÜRESİ CİNAYETİN İŞLENDİĞİ GÜN BİTMİŞ
Polis ayrıca olayda kullanılan otomobilin Garo A.'nın kaldığı otelle çalışan bir kiralama şirketinden kiralandığını ortaya çıkardı. Otomobilin kiralama süresinin cinayetin işlendiği tarihte dolduğu öğrenildi.

2009 YILINDA ÇEÇEN KOMUTANI ÖLDÜREN AYNI ZANLI OLABİLİR
Cinayet Büro Amirliği dedektifleri pasaport kayıtlarından Garo A.'nın 26 Şubat 2009 yılında Zeytinburnu'da öldürülen başka bir çeçen komutan olan Ali Osayev cinayeti sırasında da Türkiye'de olduğunu belirledi. Çeçenistan'daki savaşın ardından eşiyle birlikte Türkiye'ye yerleşen Ali Osayev, Zeytinburnu Gökalp Mahallesi 8 numaralı evinin önünde saldırıya uğramıştı. Saldırganlar başına üç kurşun sıktıkları Ali Osayev'i öldürdükten sonra ortadan kaybolmuşlardı. O tarihte cinayet gününden bir süre önce Türkiye'ye giren, cinayetin ardından kısa süre sonra tekrar yurt dışına çıkan Garo A.'nın bu cinayetle olan ilgisinin araştırıldığı belirtildi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR
Öte yandan polis kimliğini belirlediği Garo A. ile saldırı sırasında otomobili kullanan kişi yakalamak için aralıksız çalışıyor. Dedektifler bu iki kişinin Türkiye'deki bağlantılarını tespit etmek için güvenlik kamera görüntülerini inceliyor. Bu amaçla Çeçen Dayanışma Derneği'nin yakınında bulunan bir alışveriş merkezinin güvenlik kamera görüntülerine el konuldu. Yetkililer olayla ilgili operasyonun aralıksız sürdüğünü belirttiler. (Hürriyet)