Sivas katliamı sırasında Refah Partisi'nden belediye başkanı olan Temel Karamollaoğlu, "Vicdanım rahat" dedi.

 

Sivas'ta, Madımak Oteli'nin yakılması ve 35 kişinin ölümüne ilişkin ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanığın yargılandığı davanın duruşması bir kez daha ertelenmesi gündemi oluşturdu.

 

CÜNEYT ÖZDEMİR'İ HAYRETLER İÇİNDE BIRAKTI

 

Gündeme ilişkin yayınlarla yapan Cüneyt Özdemir de, 5N1K'da Sivas katliamının yapıldığı dönemde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Temel Karamollaoğlu'nu programına konuk aldı. Eski başkan Temel Karamollaoğlu'nun bazı sözleri ise Cüneyt Özdemir'i hayretler içinde bıraktı.

 

Sivas katliamı esnasında dönemin Belediye Başkanlığını yapan Temel Karamollaoğlu, döneme ilişkin olarak "Vicdanım rahat" açıklaması yaptı.

 

CAYIR CAYIR YANMADILAR DUMANDAN BOĞULUP ÖLDÜLER

 

Temel Karamollaoğlu, Cüneyt Özdemir'in "35 insanı canlı canlı yaktılar" sözleri üzerine itiraz ederek "Cayır cayır yanarak ölmediler. Dumandan hayatını kaybettiler. Buradaki tahriki söylemek istiyorum. Aradaki farkı biz göremezsek, bunu da söylemezsek oradaki halkta farklı bir izlenim doğar" diye konuştu.

 

VİCDANIM RAHAT

 

Cüneyt Özdemir'in "Peki vicdanınız rahat mı?" sorusuna cevap veren Karamollaoğlu "bu yönüyle vicdanım rahat ama bu tür hadiselerin benim belediye başkanlığım döneminde olması yüzünden ise elbette üzgünüm. Yani hiç bir belediye başkanı böyle bir olayın kendi belediye başkanlığı döneminde, ister suçu olsun ister olmasın, istemez" sözleriyle şaşırttı. (Gazetciler.com)