İstanbul’da iki haftayı aşkın bir süredir devam eden Gezi Parkı direnişi dün akşam 20:55’te polisin parka saldırıp eylemcileri uzaklaştırmasıyla yeni bir boyut kazandı. İstanbul’un birçok noktasında protesto gösterileri sabaha kadar sürdü.

Polisin Gezi Parkı'na saldırısının hemen ardından yüzlerce eylemci Divan Oteli’ne sığındı. Bunun üzerine polis otelin içine de gaz sıkarken göstericiler hem zemin katta, hem de alt katta bulunan konferans salonlarına alındı. Aralarında çok sayıda çocuk, kadın ve engellinin bulunduğu onlarca kişi, havalandırmanın bulunmadığı konferans salonlarında yere yığıldı. Bu sırada bazı göstericiler baygınlık geçirdi.

BAKIRKÖY, KARTAL, KADIKÖY, SARIGAZİ, ÇEKMEKÖY…

Gezi Parkı’na yapılan saldırının ardından Bakırköy, Kartal ve Kadıköy’de binlerce kişi bir araya gelirken Sarıgazi ve Çekmeköy’den ise eylemciler Taksim’e doğru yürüdü. Yine Gazi mahallesinde toplanan 10 bini aşkın kişi ise yürüyüşe geçti. Tam da bu saatlerde İstanbul Belediyesi eylemcilerin Taksim ve çevresine ulaşmasını engellemek amacıyla tüm toplu taşıma hizmetlerini durdurdu.

UZUNÇAYIR VE MECİDİYEKÖY’DE POLİS SALDIRISI

Kadıköy’den Taksim’e gitmek isteyen protestoculara polis Uzunçayır mevkiinde saldırırken polis Mecidiyeköy’de de gaz bombası ve tazyikli suyla göstericilere müdahale etti. Buradaki olaylarda polis sayısı yetersiz kalınca jandarmalar da devreye girdi.

TAKSİM’DEKİ ÇATIŞMALAR SIRASELVİLER VE İSTİKLAL’DE YOĞUNLAŞTI

Taksim ve çevresindeki çatışmalar ise Sıraselviler ve İstiklal Caddelerinde yoğunlaştı. Harbiye’de ise Ramada Hotel yakınlarında göstericiler barikatlar kurarak uzun süre polisle çatıştı. Sabah saat 6 sıralarında polis bölgeden çekilirken günün başlamasıyla birlikte polisin Taksim Meydanı çevresinde çok yoğun güvenlik önlemi almaya başladığı bildiriliyor.

YÜZLERCE YARALI VAR

Olaylarda Dayanışma üyelerinin verdiği rakamlara göre yaralı sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Divan Oteline yapılan saldırıda da hamile bir kadının  çocuğunu düşürdüğü bildirildi.

KRİTİK PAZAR

İstanbul’da bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği mitinge karşı Taksim Dayanışması da tüm protestocuları Taksim Meydanına çağırdı. Günün ilk saatlerinden itibaren çatışmaların yoğunlaşması bekleniyor.

KÖPRÜYÜ GEÇEN GRUBA MECİDİYEKÖY'DE SALDIRI

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Anadolu Yakasında bekleyen binlerce kişi, Taksim'e gitmek için Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti. Polis, gruba Mecidiyeköy'de saldırdı.