Günlerdir askeri operasyonun sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Gelîyê Doskî, Kepîr ve 47 gündür canlı kalkan eyleminin sürdüğü Weregoz alanlarında devam eden operasyonun önüne geçmek ve haber alınamayan yurttaşlara ulaşmak amacıyla Yüksekova'dan bölgeye yürüyen halka, helikopter, karakol ve tepelere indirilen yüzlerce asker tarafından ateş açıldı. Saldırıda 1 kişi gaz fişeğinden yaralanırken, çok sayıda Barış Annesi de gazdan etkilenerek baygınlık geçirdi.

DİHA'nın haberine göre, binlerce kişi Sinava Köyü'nün ve Kamışlı Karakolu'nun üst bölgesindeki tepeye ulaşınca, kobra tipi helikopterler yurttaşları alçak uçuşla taciz etmeye başladı. Kitlenin ön tarafına gaz bombaları atılırken, kitlenin etrafı da Kobra tipi helikopterle tarandı.

Yürüyüş kolunun 5-10 metre ilerisine ateş açan kobraların alçak uçuş yapması üzerine kimi noktalarda yurttaşlar kendilerini korumak için yere eğildi. Kobrayla yapılan tarama ve taciz ateşinin yanı sıra, Kamışlı Karakolu'ndan da kitlenin 100 metre ilerisine obüs atışı yapıldı.

Yapılan tüm saldırı ve engellemelere rağmen binlerce kişi, dağlık alanlarda gerçekleştirdiği yürüyüşü sonucu Berdereş (Yeşildere) köyünün arka tarafına vardı. Burada da bu kez helikopterlerle tepelere indirilen özel harekat timleri ve yüzlerce asker, yurttaşlara gaz bombaları ve gerçek mermilerle saldırmaya başladı. Açılan ateşte bir genç ayağından gaz fişeğiyle yaralanırken, kitlenin üzerine ateş açan askerlerin, "Hepinizi vururuz, derhal burayı terk edin" diye tehdit etmesi dikkat çekti.

Çevrede bulunan tüm tepelere asker indirilmesi üzerine yurttaşlar geri dönmek zorunda kaldı.