Hakkari'nin Çukurca ilçesinde operasyonların durması için sınıra yürümek isteyen kitleye Vali Muammer Türker'in emri ile yapılan müdahale sonucunda BDP Van İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan yaşamını yitirdi.

Operasyonların ve çatışmaların durması için Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 16 ilden gelen ve aralarında BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, barış anneleri inisiyatifi ve kadın derneklerinin de bulunduğu binlerce kişiye Şırnak ve Hakkari valilikleri tarafından izin verilmedi.

Habur Sınır Kapısı'na gitmek için Silopi'nin Başverimli beldesinden yola çıkan binlerce kişi asker ve polis tarafından engellenirken, Hakkari'de bir araya gelen binlerce kişi bugün sabah saatlerinden itibaren yolda çeşitli engellemelere rağmen Çukurca ilçesine doğru yola koyuldu.

Vali Muammer Türker'in emri ile Çukurca'ya girmelerine izin verilmeyen binlerce kişi ilçeye 10 kilometre kala Narlı köyü yakınlarında oturma eylemi yaptı. Burada BDP'li milletvekillerinin Valilik, Kaymakamlık ve askerlerle yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmayınca binlerce kişi oturma eylemine başladı.

Yaşanan oturma eylemi ardından Valilik emri ile kitleye askerler gaz bombaları ile saldırdı. Olaya tanık olan görgü tanıklarının anlatımına göre, kilolu, beyaz tenli ve gözlüklü yüzbaşı rütbeli bir subayın milletvekili Aysel Tuğluk'u hedef alan gaz bombasının isabet ettiği BDP Van İl Genel Meclis üyesi Yıldırım Ayhan yaralandı.

Kitleye yönelik saldırı devam ederken, ağır yaralanan Ayhan önce Çukurca'ya daha sonra da helikopterle Van Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayhan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ayhan'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. (ANF)