MİT TIR'ları haberi nedeniyle 92 gün hapis yatan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla özgürlüğüne kavuştu.

Can Dündar Cumhuriyet’te yayınlanan köşesinde tutukluğu kaldığı 92 gün nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Tutuklandıkları için MİT TIR’ları meselesini bütün dünyanın duyduğunu hatırlatan Dündar, “MİT TIR’ları meselesi vardı ya; siz bizi içeri atınca o konu Japonya’dan Kanada’ya, Okyanusya’dan Endonezya’ya kadar duyuldu; bilmeyen kalmadı; bu katkınız için de ne kadar teşekkür etsek az...” dedi.

“Hapislik, benim mesleki kariyerimde bir eksiklikti; sayenizde onu tamamladım” diyen Dündar, “Artık dinlemekte olduğunuz bir telefonum olmamasının rahatlığıyla nicedir okuyamadığım kitapları okudum; hiç yazamadığım kadar çok yazı yazdım, (hatta artık sizin tarafınızdan tutuklanma riski kalmadığından daha da rahat yazdım), dışarıdayken spor yapamazdım; içeride bol bol volta attım, top oynadım. Başka insanları, hayatları tanıdım. Bir yazı insanına ömür boyu yetecek malzeme damıttım. Hiç görmediğim kadar çok milletvekili ve avukat dostu ağırladım. Bunlar da sayenizde...” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı burada.