Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR'ları davası için hakim karşısında. Dava, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşmaların tamamının kapalı olarak görülmesine karar verildi.

ERDOĞAN VE MİT MÜDAHİL OLDU

Mahkeme verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, MİT ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahilliği kabul ederek, duruşmanın kapalı oturumuna karar verildi.

İDDİANAMEDE KÖŞE YAZILARI VE HABERLER VAR

İddianamede, “Adana ve İstanbul Sulh Ceza Mahkemeleri’nden alınan yayın yasağı kararlarına rağmen Can Dündar ve Erdem Gül’ün özellikle 7 Haziran 2015 tarihli genel seçimlerden 1 hafta öncesine gelecek biçimde yayınlarına başladıkları anlatılıyor. İddianamede, Erdem Gül’ün ‘Besle kargayı...’ başlıklı, Can Dündar’ın da ‘Gazap Eken Azap Biçer’ başlıklı yazılarında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ‘IŞİD terör örgütünü desteklediği ve anlayış gösterdiği’ imajı verildiği, Dündar ve Gül’ün bu yazılarını 11 Ocak 2016 tarihine kadar devam ettirdikleri belirtiliyor. Can Dündar’ın 17 Aralık’tan iki hafta önce yazdığı ‘Siyasette Nasıl Geldiysen Öyle Gidersin’ başlıklı yazısı ve 25 Aralık operasyonundan bir gün önce kaleme aldığı ‘Piyonlar Devrildi Sıra Şahlarda’ başlıklı yazıları ile kamuoyunu FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün amaçları doğrultusunda yönlendirmeye ve 17 ve 25 Aralık girişimlerini meşrulaştırmaya çalıştığı” ileri sürülüyor.

Can Dündar bugünkü duruşma öncesi 'Çağlayan'a gidiyoruz' dedi ve Twitter’dan kısa bir açıklama yayınladı: