Polis Çağlayan Adliyesi önünde 1 Mayıs'ta gözaltına alınanların ailelerini de darp etti.

Saat 12.00 sıralarında adliye içinde avukatlara saldıran polisin 17.20 sıralarında yaptığı ikinci saldırıda gözaltılar olduğu öğrenildi.

CNN Türk'ün canlı yayında aktardığı saldırıda, polisin yakaladığı kişileri sert biçimde darp ettiği görüldü.

AVUKATLARA SALDIRI

1 Mayıs gözaltılarını protesto için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda eylem yapan avukatlara polis saldırdı. Avukatlar kalkanlarla itilerek, adliyenin dışına çıkarıldılar. 

Adliye dışında avukatların çevresinde, çevik kuvvet polisleri barikat oluşturdu. Gerginlik dakikalarca sürdü. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis müdürleri ile görüştü. Polis barikatı açılarak kapı önünde basın açıklamasına izin verildi. 

Grup adına avukat Sinan Zincir açıklama yaptı. Zincir, "10 avukat örgütü olarak bir yazılı basın açıklaması hazırlamıştık. Avukatların mesleğini yapmasını engelleyen, zulmü anlatan bir basın metniydi. Taksim emekçilere, devrimcilere, yurtseverlere kapatılamaz. Ne bu yasağı tanıyoruz. Ne de Taksim direnişçilerinin avukatlığını yapmamızı engelleyenlerin yasağını tanıyoruz. Müvekkillerimizle görüşemiyoruz. Haklarındaki iddiaları konuşamıyoruz. Dosyaya erişemiyoruz. Savcıyı, hakimi bulamıyoruz. Karşımızda sadece polisi buluyoruz" dedi.

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil ise, 1 Mayıs olaylarında gözaltına alınan 8 kişinin bir depoda tutulduğunu açıklayarak, "Bunları tesadüfen bulduk. Yakınları haber vermese bulamayacaktık. Bugün müvekkillerimize sahip çıkmak için geldiğimizde, bizler sürüklenerek, darp edilerek, tekmelenerek dışarıya atıldık. Üstlerimiz yırtıldı, ayaklarımız yaralandı" dedi .