Gezi Parkı eylemlerinin 15'inci gününde polis ekiplerinin Çağlayan Adliyesi'ne girerek Gezi protestolarına destek veren avukatları gözaltına aldığı belirtildi. İlk gelen haberlere göre Gezi Parkı direnişine ve polis şiddetine destek veren 2 avukat gözaltına alındı. 

İlk önce özel güvenliğin müdahale ettiği ve daha sonra çevik kuvvetin karıştığı olay sonrasında gözaltına alınan avukatlardan İsmail Demirci sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından gömleği yırtılmış bir şekilde paylaştığı fotoğrafın altına "Bu halde gözaltındayız" notunu düştükten sonra şunları yazdı: 

"Şu an hukuksuz bir sekilde tutuluyoruz. Yazılı hic bir sey yok, talimat yok tutanak yok hatta arkadaslarımız gelene kadar su bile yoktu." Yaşanan bu gelişmelerin ardından tüm avukatların Çağlayan Adliyesi'nde oturma eylemi yapacakları öğrenildi. Destek veren tüm avukatların gözaltına alındığını Twitter adresinden duyurmaya devam eden avukat İsmail Demirci, 49 avukata zor kullanılarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü notunu düştü. 

ÇHD: 73 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alınan avukat sayısının 73 olduğunu açıkladı. (gazeteport)