Irak, Suriye, Pakistan gibi birçok ülkede radikal islamcılar tarafından Şiilere yönelik saldırıların arttığı bit dönemde İstanbul Esenyurt’taki Caferilere ait Allahu Ekber Camii’nin imam odası kundaklandı. Olayla ilgili Terörle Mücadele ekibi inceleme başlatırken, camiye Alevi dedeleri de ziyarette bulundu.

Esenyurt İncirtepe Mahallesi’ndeki Şii-Caferi mezhebine mensup vatandaşların gittiği Allahu Ekber Camii’nin imam odası geçtiğimiz hafta sonu kimliği belirsiz kişilerce tiner dökülerek yakıldı. Caminin kütüphane bölümünde gerçekleşen yangını, itfaiye büyümeden kontrol altına alırken, alevlerin imam odasına zarar verdiği öğrenildi.

Milliyet’in haberine göre, incelemelerde yangının tiner dökülerek başlatıldığı belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmaları derinleştirilirken, olayın meydana geldiği saatte bölgede elektriklerin kesik olduğu ve bu nedenle de caminin güvenlik kamerasının çalışmadığı tespit edildi. 

Öte yandan cemevi dedeleri ve imamlardan oluşan bir grup da, dün camiye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Caminin imamı Yakup Yaşlak tarafından karşılanan gruba çay ikram edildi.

‘BİRLİĞİMİZ BOZULMASIN’

Yaşlak, “Birkaç gündür ziyarete gelen kardeşlerimiz acımızı paylaşıyor” dedi. Esenyurt Keçecibaba Cemevi dedesi Kazım Kaya “Bir seyit olarak bu olayı nefretle kınıyorum. Allah’ın izniyle ve sabırla bunları aşacağız. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” diye konuştu.