Sivas'ta ölen ve dün toprağa verildiği ortaya çıkan Madımak Olayları'nın 1 numaralı firari sanığı Cafer Erçakmak'ın çocuklarının ifadesi alındı. 2 oğlu ve 1 kızı babalarının nerede saklandığını bilmediklerini, 7 Temmuz'da eve geldikten sonra, "Buraya ölmeye geldim' dediğini söyledi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal etkinlikleri içen kente gelen aydın ve yazarların konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu çıkan ve 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların kışkırtıcısı olduğu iddia edilen dönemin Refah Partili Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak’ın ölümü sonrası araştırma derinleştirildi.

Erçakmak’ın kent merkezinde ölmesi ve yakınları tarafından güvenlik güçlerine bildirilmeden toprağa verilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından oğulları Ömer Ergin, Yalçın ve Fatma Erçakmak’ın ifadeleri alındı.

Erçakmak’ın kızı Fatma Erçakmak ifadesinde babasının geçen 7 Temmuz sabahı 04.00 sıralarında eve geldiğini, durumu ağabeylerine haber verdiğini söyledi. Rahatsızlığı bulunan Erçakmak için çocuklarının doktor getirmek istediği ancak, bunu kabul etmeyerek, "Buraya ölmeye geldim" dediği ifade edildi. Babalarının nerede saklandığını kendilerinin de bilmediğini söyleyen çocukları, olayı basının duyması halinde karşı gruptan tepkiler olabileceğini düşündüklerini; bu nedenle korkarak cenazeyi gizlice toprağa verdiklerini söyledikleri bildirildi.

Erçakmak’ın ölümü sonrası oğlu Ömer Ergin Erçakmak’ın İbni Sina Toplum Merkezi’ne giderek doktor Levent Oktar’a durumu aktararak eve getirdiği ve ölüm raporu hazırlattığı belirlendi. Dr. Levent Oktar, ölen kişiyi tanımadığını, normal işlemlerini yaptıktan sonra aranan bir kişi olduğunu medyada yer alan haberlerden öğrendiğini söyledi.

Yukarı Tekke Mezarlığı’nda toprağa verilen Cafer Erçakmak’ın kimlik tesbiti için cenazesinin mezardan çıkarılma ihtimali üzerine basın mensupları gece boyunca mezarlık içinde nöbet tuttu. Ancak henüz cenazenin çıkarılması için savcılıktan talimat gelmediği, bugün veya önümüzdeki günlerde bu işlemin gerçekleştirileceği kaydedildi.

HABERLER.COM