Antalya 2. Ceza Dairesi Başkanı Şenol Demir'in, ByLock’u yeterli delil saymadığı gerekçesiyle, Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi'nin 9 Mayıs 2017 tarihli ve 678 sayılı Yargı Kararnamesi ile memurluk derecesi düşürülerek Konya Hakimliğine atandığı öne sürüldü.

Cansu Pişkin’in Evrensel’deki haberine göre, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı olan Hakim Şenol Demir, Denizli’de şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı gerekçesiyle örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Hacer Aydın’la ilgili mahkumiyet kararını MİT raporundan başka delil olmadığı gerekçesiyle bozdu.

Demir, söz konusu kararın ardından memurluk derecesi düşürülerek Konya Hakimliğine atandı.

Demir’in, Antalya’da öğretmenlik yapan kardeşinin de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ByLock’tan tutuklandığı ve halen cezaevinde olduğu öne sürüldü.

AYNI HAKİM TECAVÜZCÜ SANIĞA DA BERAAT VERMİŞTİ

Antalya 2. Ceza Dairesi Başkanı Şenol Demir, Hukuk Fakültesi öğrencisiyken tecavüze uğrayan G.K’nin davasında da skandal bir karara imza atarak tecavüzcü sanığın beraatına karar vermişti.

Sanık S.Ö’nün beraat etmesine isyan eden G.K yargılama sürecine şu sözlerle tepki göstermişti:

“Uzun süre sonra şikayetçi oldum diye ben cezalandırıldım, adil bir yargılama isteme hakkımdan bile mahrum bırakılarak. Bu davada sanki sanık değil, ben yargılandım.”