Meclis Genel Kurulu’nda Mardin’in de aralarında bulunduğu 13 İl büyükşehir olurken yasanın kabul edildiği gün Mardin Belediyesi’ne haciz geldi.

Belediyeden toplam 10 milyon lira alacağı olan işçiler, avukatlar ve icra memurlarıyla birlikte belediyede haciz işlemi başlattı. Bu kapsamda Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nun makam koltuğunun da aralarında bulunduğu çok sayıda eşya haczedildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık ise makam koltuğuna el konulmaması için avukatlarla uzlaşmak istediği bildirildi

İşçilerin avukatı Baki Bedirhan, belediyeden alacağı olan işçilerin mağdur olduğunu ve haklarını alabilmek için belediyede haciz işlemi başlattığını belirtti. İşçilere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Bedirhan, hükümete 'işçinize sahip çıkın' diye seslendi.

İşçiler adına açıklama yapan Memduh Öztürk de alacak durumlarının bir kangren haline geldiğini belirtti. 69 işçinin dava açtığını belirten Öztürk, 17 işçinin ise baskı ile davalarını geri çektiğini söyledi. (etha)