Çeşitli cezaevlerindeki PKK'li tutuklular bir süredir gruplar halinde açlık grevine başlamışlardı. Bugünden itibaren tüm cezaevlerindeki bütün PKK davası tutukluları süresiz ve dönüşümsüz olarak açlık grevi eylemi başladı

Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının yaratılması ve anadil üzerindeki baskıların son bulması talebiyle Türkiye'nin 39 cezaevinde 380 tutuklu ile başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdüren PKK'li tutuklular eylemi tüm cezaevlerine yaydı.

Tutuklular adına Deniz Kaya bir açıklama yapmış ve 15 Ekim tarihinden itibaren tüm tutukluların sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemine katılacaklarını duyurmuştu. Kaya, açıklamasında hiçbir güç ve iradenin başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevinden kendilerine geri adım attıramayacağını belirtmiş ve "Hiç kimse ama hiç kimse bu amaçla yanımıza gelmesin. Önderliğimiz ve hareketimiz dışında hiç kimsenin sesini duymayacak ve işitmeyeceğiz" demişti.

AİLELER DE TOPYEKÜN EYLEME GEÇİYOR

Tutuklu aileleri de dışarıda eylemlere hazırlanıyor. Aileler dün Diyarbakır’da yapmış oldukları basın toplantısıyla tutukluları yalnız bırakmayacaklarını belirterek, 16 Ekim gününden itibaren eylem ve etkinlik sürecini başlatacaklarını ilan ettiler.

Tutuklu aileleri adına açıklama yapan Selim İnal, açlık grevlerinde yaşanabilecek ölümlerden AKP hükümetinin ve Adalet Bakanlığı'nın sorumlu olacağını savunarak, tutuklulara destek vermek amacıyla Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde 16 Ekim günü saat 13.00'de bir basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. İnal, "Cezaevinin önünde yapacağımız açıklama ile süresiz ve dönüşümsüz demokratik eylem ve etkinlik sürecini başlatıyoruz" demişti.

Basın toplantısında Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Havva Kıran ise, tutuklulara herkesin destek olmasını isteyerek, "Ülkemizin özgürlüğü, kimliğimiz için mücadele etmeliyiz. Tepkimizi dile getirmeliyiz" şeklinde konuşmuştu.