Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde inşaatta çalışan 5 Kürt işçi 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. İşçilerden biri çenesinden aldığı darbeden dolayı dişleri kırıldığı için hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Şervan Görey, "Biz Kürtçe konuştuğumuz için oto yıkamacı bize hep ters bakıyordu. Kürt olduğumuz için bize saldırdılar" dedi.

 

Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. En son Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde bir grup, Kürt işçilere saldırdı. İlçede bir inşaatta çalışan ve akraba olan Şervan Görey, Mesut Görey, İbrahim Görey, Faruk Görey ile Murat Görey isimli işçiler, 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda 4 işçi çeşitli yerlerinden hafif yaralanırken, çenesine aldığı darbeler sonucu ön dişleri kırılan Murat Görey ise Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonrası 3 işçi ve saldıranlardan da 3 kişi gözaltına alındı. Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından saldırıya maruz kalan işçiler serbest bırakılırken, saldırgan 3 kişinin ise Bursa Adliyesi'nde savcılığa çıkarıldığı öğrenildi.

 

Saldırıya uğrayan Şervan Görey, çalıştıkları inşaatın karşısında bulunan oto yıkamacıdaki çalışanların kendilerine saldırıda bulunduğunu söyledi. İnşaata ait olan suyu oto yıkamacı ile beraber kullandıklarını belirten Görey, "Biz suyu almaya gittiğimizde kendi aramızda Kürtçe konuşuyorduk. Biz Kürtçe konuştuğumuz için oto yıkamacı bize hep ters bakıyordu. Biz bu durumdan rahatsız olduğumuz için inşaat sahibine durumu anlattık. Oto yıkamacı inşaat sahibine 'Onlar benim makinaları bozuyor' demiş. En son saldırıdan yarım saat önce de tartışmıştık" sözleriyle yaşadıklarını anlattı. Tartışmanın ardından oto yıkamacının "İnşaatta Kürtler çalışıyor" diyerek 20 kişiyi çağırdığını sözlerine ekleyen Görey, "20 kişilik grup ellerinde taşlar ve sopalarla bize saldırdı. Biz kendimizi zorla inşaata attık. Kürt olduğumuz için bize saldırdılar" dedi.

 

Son olarak Görey amcası Murat Görey'in taburcu olduktan sonra alacakları doktor raporuyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (ANF)