Bursa’nın Nilüfer İlçesi'nde 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi önünde sergilenen 'Özgür olmak' adlı heykele boyalı saldırı düzenlendi.

2011 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa'ya armağan edilen Adem ile Havva heykeli,  Nisan ayında bir saldırının hedefi olmuştu.

Bu saldırıdan kısa süre sonra, Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılarak kente armağan edilen 'Özgür Olmak' adlı heykel hedef alındı.

Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele siyah boya ile saldırı düzenlendi.

BELEDİYE BAŞKANI SALDIRIYI KINADI

Son 5 yıldır Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele düzenlenen saldırı, sanatseverlerin tepkisini topladı. Heykelin Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda yapılan değerli bir eser olduğuna ve yıllardır aynı yerde sergilendiğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey de saldırıyı kınadı.

Bozbey, "Bu yapılan sanata, kültüre saldırıdır. Bu eseri yapan sanatçıya saygı duymak gerekir. Ben bu saldırıyı düzenleyen kişi veya kişileri kınıyorum. Heykellere düzenlenen saldırıları kınıyorum. İnanıyorum ki Nilüfer halkı heykellerini, sanat eserlerini koruyacaklardır" dedi.