Bursa'nın Nilüfer ilçesinde işçi servis midibüsü ile 2 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında, ilk belirlemelere  4 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı. Servisin Renault(Reno) fabrikası işçilerini taşıdığı bildirildi. Bunun üzerine fabrikada gece vardiyası iptal edildi. İşçiler evlerine gönderildi. Fabrikadan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Reno işçileri geçtiğimiz hafta, servisler ve yemek konusunda fabrika içinde eylem yapmıştı.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde işçileri taşıyan bir midibüs ile iki otomobilin karıştığı kazada 4 kişi öldü, 11 kişi ise yaralandı.

Kaza, merkez Nilüfer ilçesi Bursa-Mudanya Karayolu üzeri İhsaniye Mahallesi mevkiinde, 00.30 saatlerinde meydana geldi. Cemal Gökhan Çalışkan yönetimindeki otomobil kontrolden çıkarak aynı yönde giden bir otomobil fabrikasında vardiyadan çıkan işçileri evlerine taşıyan,  sürücüsü henüz belirlenemeyen midibüse yandan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle midibüs Erdoğan Ağtürk yönetimindeki otomobilin üzerine devrildi. Kazanın bildirilmesi ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, 112 Acil Servis ve AFAD ekibi sevk edildi.

Kazada midibüste bulunan 43 yaşındaki Hakan Şibay, 41yaşındaki Mesut Güney ile Akın Demirkan ve otomobilde bulunan 31 yaşındaki Neslihan Namlucuoğlu öldü. Sürücülerden Cemal Gökhan Çalışkan, Erdoğan Ağtürk ve 9 kişi daha yaralandı. 1'i ağır, 11 yaralı olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Bursa-Mudanya Karayolu kaza nedeniyle yaklaşık 4 saat boyunca trafiğe kapandı.

Kazanın ardından görgü tanıkları Cemal Gökhan Çalışkan yönetimindeki otomobilin aşırı hızlı  olduğunu ve 'trafikte makas atarak' ilerlediğini, kontrolden çıkıp midibüse aşırı hız nedeniyle çarptığını öne sürdü.

'EYLEM YAPTIK AMA KİMSENİN UMRUNDA OLMADI'

Renault'da 8-12 vardiyası işçisi, daha önce servis ve yemeklere tepki gösterdiklerini söylerek; "Geçen hafta servislerle ilgili eylem yaptık ama kimsenin umurunda olmadı sanırsam. Şuan çok üzgünüz insanın değeri yok. İnsanlar öldükten sonra adım atılır bu ülkede. Şuan üretim tüm hızıyla devam ediyor ama kimsenin çalışmaya niyeti yok. Fabrika yönetiminden de sendikadan da bir açıklama gelmedi daha. Herkes üzgün ve moreli bozuk bir şekilde çalışmaya çalışıyor.

AROMA İŞÇİSİ: ÖLÜMLER HEP KAR HIRSI VE İHMALKARLIĞA DAYANIYOR

Kazaya ilişkin açıklama, gece vardiyasında çalışan Aroma işçisinden geldi. İşçi ölümlerinin yüzde 99'nun kar hırsı ve ihmalkarlığa dayandığını belirten Aroma işçisi; "Renault'ta çalışan işçi kardeşlerimiz ne yazık ki işten çıkmış eve dönerken servis aracının kaza yapması sonucu hayatlarını kaybettiler. Hep aynı acı tablo, hep aynı son! Ülkemizde yaşanılan işçi ölümlerinin yüzde 99'unu iyi araştırsak sonu hep kâr hırsı ve ihmalkarlığa dayanıyor malesef. Her şeyi kadere bağlayıp geçiştiremezsiniz. Ölen işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, akrabalarına ve tüm sevenlerine sabırlar, yaralılarıda acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel