Bursa'nın Büyükorhan ilçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 10 asker, yedikleri akşam yemeğinden hastaneye kaldırıldı.

Akşam yemeğinden bir süre sonra bazı askerlerde ishal, kusma ve baş ağrısı şikayetleri görüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla rahatsızlanan 10 asker, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada serum tedavisi uygulanan askerler, taburcu edilerek tekrar birliklerine gönderildi.

 Askerlerin yedikleri yemekten örnekler alınarak incelenmeye gönderildi.

Büyükorhan Kaymakamı Muhammed Kaya askerlerin durumlarının iyi olduğunu belirtti. Yemek firmasının İlçe Jandarma Komutanlığı'na 2 yıldan beri yemek verdiği belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP’Lİ İRGİL: RESTORAN AKP İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANININ

Olaya ilişkin ilk bilgileri CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil geçti, 10 askerden 3’ünün durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

Halk TV’ye konuşan İrgil, askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığını belirtti ve karakolun yemeklerinin AKP ilçe gençlik kolları başkanının restoranından temin edildiği iddiasını dile getirdi.

İrgil, “Bunlarının hepsinin temelinde, askere verilen yemek hizmetinin askeriye dışına çıkartılması ve taşeronlara verilmesi. Burada da karşımıza yine böyle bir tablo çıkıyor. Toplam 10 asker zehirlendi. Zaten karakoldaki toplam asker sayısı aşağı yukarı o kadar. Küçük bir karakol. Ve bu askerlerden üç tanesinin durumu diğerlerine göre biraz daha ciddi, yani kusmaları var. Ama çok şükür ki hayati tehlikeleri olmadığını anlıyoruz hastanedeki arkadaşlarla konuştum. 4 tanesi devlet hastanesinde, 6 tanesi Çekirge Devlet Hastanesi’nde. Burada karşımıza yine ilginç iddialar çıkıyor. Büyükorhan’daki yetkililerimizle ve oradaki yönetici arkadaşlarımızla konuştum. Onlardan aldığım bilginin ışığında burası bir AKP ilçe gençlik kolları başkanının restoranı. Direk olarak buradaki karakolla taşeron anlaşması yapılmış. Şeyi sorguladım, ihale mi yapıldı nedir. Şu andaki iddia ve ilk bilgi, herhangi bir ihaleye sunmadan, direk oradaki komutan tarafından bu restoranın doğrudan taşeron olarak seçildiği" ifadelerini kullandı.