Humus’ta Suriyeli muhalifler tarafından Akram el Makzumi’deki bir ilkokula düzenlenen bombalı saldırıda katledilen çocuklar için Hatay Armutlu’da eylem yapıldı.

Defne ilçesine bağlı Armutlu’da Uğur Mumcu meydanında toplanılarak başlayan yürüyüş Gündüz Caddesi boyunca zılgıtlar ve sloganlarla devam etti.

Katledilen çocukların fotoğraflarının taşındığı eylemde Arapça ve Türkçe sloganlar atılarak Suriye halklarının yalnız olmadığı vurgulandı.

Eylemde “Burası Makzumi Hepimiz Aleviyiz” sloganı öne çıktı.

Mehmet Rende ilkokulunda da Akram el Makzumi ilkokulunda katledilen çocuklar için bir anma köşesi oluşturulurken, çocuklar için mumlar yakıldı karanfiller bırakıldı.

Genelde Alevilerin yaşadığı Humus kentine düzenlenen çifte saldırıda, Akram el Makzumi adlı okulda derslerin bittiği ve çocukların tam da okuldan çıktıkları sırada patlamalar yaşanmış, çoğu çocuk olmak üzere 30'un üzerinde sivil hayatını kaybetmişti.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Cemal Andaç Yılmaz, emperyalizmin çetelerinin Suriye halklarını katletmeye devam ettiğini ve Alevilere karşı savaş başladığından bu yana sistematik bir saldırı olduğunu vurguladı.

Bu saldırıların açık bir soykırım hedefi olduğunu belirten Cemal Andaç Yılmaz, bir damla petrolün bir damla kandan değerli olduğunu söyleyen emperyalistlerden katliamların hesabının sorulacağını, emperyalizmin döktüğü kanda boğulacağını söyledi.

Eylem tekrar Uğur Mumcu meydanına yürüyüşün ardından son buldu. (Demokrat Haber)