Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ankara’da düzenlenen gösterilerde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, ölümünün 40. gününde Kızılay Meydanı’nda vurulduğu noktada anıldı.

Anma törenine katılan Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri gözyaşlarını tutamazken Alevi Dedesi de Kuran-ı Kerim okuyup dua etti.

“KATİLLER ARAMIZDA”

Gezi eylemleri ve Lice’deki olaylar sırasında yakınlarını kaybedenlerin yanı sıra CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve çok sayıda vatandaş anma törenine katıldı. “Annelerin öfkesi katilleri boğacak”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı anmada, acılı anneler Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktaya çiçek ve karanfiller bıraktı. Ölenlerin isimleri tek tek okunarak sembolik yoklama yapıldı. Burada yapılan ortak açıklamada, “Acılarımız artıyor, öfkemiz kabarıyor. Demokratik taleplerini, haklarını arayanlar öldürüldü. Katiller aramızda gezmeye devam ediyor. Gezi Parkı bir uyanıştı. Bunun önünde kimse duramayacak” denildi.

“HEPİNİZ ETHEM’SİNİZ”

Ethem Sarısülük’ün annesi Safi Sarısülük, evlat acısı yaşayan bir anne olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a seslendiğini belirterek, “Katili saklama, koruma, adalete teslim et. Bugün ben Ethem’in acısını yaşıyorum ama burada yüzlerce Ethem görüyorum. Hepiniz benim evladımsınız” dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Fatma Korkmaz ise, “Benim oğlum daha 19 yaşındaydı. Hayalleri vardı, umutları vardı. Onu benden aldılar, hayallerini ve umutlarını çaldılar” diye konuştu.

Lice’de Karakol gösterisinde hayatını kaybeden Medeni Yıldırım’ın annesi Hayriye Yıldırım’ın Kürtçe yaptığı konuşma daha sonra Türkçe olarak okundu. Hayriye Yıldırım, “Başbakan Erdoğan, Kuran okuyor, namaz kılıyor, annesinin mezarına giderek gözyaşı döküyor. Biz de anneyiz, burada acı yaşıyoruz. Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni demeden acıları ortak yaşıyoruz” dedi.

Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş ise yaşadıkları acının tarifi olmadığını, burada pırıl pırıl gençleri görünce acılarının hafiflediğini söyledi. Anma törenine Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa ile diğer ölenlerin yakınları da katıldı. (Hürriyet)