Mediacat'in Şubat Sayısı'ndaki bir röportajda, "Kültür Kodu" kitabıyla Türkiye'de de ilgi çeken Dr. Clotaire Rapaille ulus-devletten Birleşmiş Milletler'e; Araplar ile diğer Müslümanlar arasındaki ayrımdan Kürtler'e kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Rapaille, 10 yıl içinde havalimanlarının kaldırılacağı yönünde bir iddiada da bulundu.

"Kadınsı kodlar dünyaya hakim olacak" başlığıyla derginin Şubat sayısında yer alan röportajın dikkat çekici bölümleri 5 maddeyle sıralandığında şu başlıklar öne çıkıyor:

• Sorgulamak duygusal bir farkındalığa sahip olmak demek.

• Bugün 'ulus', içi boş bir kavram.

• Birleşmiş Milletler yerine Birleşmiş Kültürler ifadesi daha doğru.

• Erkekler daha kavgacıyken, kadınlar barışçıl.

• Dünyayı kadınlar değiştirecek.

HAVACILIK FAALİYETİ BİR FACİA

Rapaille'in havaalanlarıyla ilgili açıklamasında ise, havacılık endüstrisini yerden yere vururken tüketiciler açısından havacılığın bir facia olduğunu belirtti.

Uçaklara sürekli daha fazla insan tıkılmaya çalışıldığının altını çizen Rapaille, gereksiz kurallar nedeniyle uçuş öncesi ve sonrası çok zaman harcandığını söyledi.

Rapaille ayrıca uçakları oldukları yerde dikine havalandıracak teknolojinin mevcut olduğunu belirterek "Belki on yıla kadar havalimanı kalmayacak! Birkaç düzenlemeyle kapımızın önünden uçan taksiye binmemiz çok uzak değil" diye konuştu.

İnsanların havaalanlarından nefret ettiğini söyleyen Rapaille, "Teknoloji hazır ama işin önünde engel olarak koca bir havacılık endüstrisi var. Onlar bunu (havalimanlarının kaldırılmasını) istemezler ve havalimanlarından kurtulmamız düşündüğümüzden de uzak olabilir" dedi.

Rapaille'le yapılan röportajın tamamını Mediacat'in Şubat sayısında okuyabilirsiniz.