Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ, Çiğdem Mahallesi ve 100.yıl mahallesinden geçecek yolla ilgili meslek odalarının açtığı dava devam ederken gece yarısında ağaçların katledilmesine tepki gösterdi.

'ANKARALILAR GEREKLİ CEVABI VERECEK'

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan,"Yolun çözüm olmayacağına dair açtığımız dava devam ederken, gece yarısı operasyonu ile izinsiz bir şekilde ODTÜ arazisine girilerek ağaçların kesilmesi akla mantığa sığmaz bir, yasadışı bir durumdur. Hükümet ve yerel yönetimler giderek yasa dışı yöntemleri tercih etmeye başladı. Halk ne kadar yaşam alanlarını meşru yollarla savunuyorsa, yöneticiler o kadar yasadışı… Bu ülke açısından çok karanlık bir durumdur. Ankaralılar gerekli cevabı verecektir" dedi.

'BU GÖKÇEK'İN KORKULARININ KESİMİDİR'

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise ağaçların öğrencilerin ve halkın bayram tatilinde Ankara'da olmadığı bir zamanda kesildiğini belirterek,"Bu kesim Gökçek’in kendi korkularının kesimidir. Anakent Belediye Başkanı olacaksın ve bayram tatilinden gece karanlığından yararlanarak kaçak gökçek ODTÜ’ye gireceksin ağaç keseceksin. Bu insanlığa, yöneticiliğe sığmaz. Burası dağ başı değil. Gökçek kendi gidişinin biletini kesmiştir. Şimdi kendi gününü saymaya başlasın" dedi. (ETHA)