İstanbul Adli Tıp Kurumu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporunu tamamladı.Kurum Başkanı Haluk İnce'nin de aralarında bulunduğu 11 kişinin imzası olan raporun oy çokluğuyla kabul edildiği öğrenildi. Kurul üyelerinin çoğu Turgut Özal'ın zehirlenmediğine kanaat getirdi.

Raporda Özal'ın vücudunda 4 çeşit zehir bulunduğu, ancak ölümünün bu zehirler nedeniyle olup olmadığı konusunda tam bir kanaate varılamadığı bildirildi.

Rapor, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturma savcısı ve başsavcı vekilleriyle bir toplantı yapılacak, ardından da yöntem belirlenecek.

Konuyla ilişkin açıklama yapan Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, "Özal'ın ölüm nedeninin zehirlenme olmadığı" yönündeki iddiaları kabul etmedi.

BOZDAĞ: ŞÜPHELERİMİ GİDERMEDİ

Öte yandan, açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adli Tıp raporunun, şüpheleri ortadan kaldırmadığını ifade ederek ''En azından benim şüphelerim devam ediyor'' dedi.

Adli Tıp Kurumu'nun şüpheleri ortadan kaldırmadığını, daha fazla soruların sorulmasına neden olduğunu kaydeden Bozdağ, "Vücutta zehir varsa bu zehir nereden geldi, vücudun kendisi mi yaptı?" diye sordu

Bozdağ, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.