Türkiye’nin Afrin’de düzenlediği operasyonla ilgili olarak karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan gerilim ve ardından Erdoğan'ın hedef göstermesiyle 11 öğrencinin gözaltına alınmasıyla bir süredir gündemde olan Boğaziçi Üniversitesi'nde, 'açıklama krizi' yaşandı.

Üniversitenin çalışanları ve öğrencilerle iletişim kurduğu mail sistemi üzerinden 15:41'de yapılan açıklamada, son dönemde yaşanan olaylar neticesinde 'üniversitenin temel ilke ve duruşunu yitirdiği; fikirlerin korku ve endişe ile ifade edildiği bir yapıya evrildiği ve üniversite organlarının bu süreçler içerisinde işlev kaybı yaşadığı' belirtilerek, "Bu baskıcı ortam devam ettiği sürece ders verilmesi, araştırma yapılması ve bilimsel ilerleme sağlanması mümkün değildir" ifadelerine yer verildi. 

İlk açıklamadan yaklaşık 10 dakika sonra yapılan bir diğer duyuruda ise ilk açıklamanın Rektörlük izni olmaksızın gerçekleştirildiği bildirilerek, "Az önce atılan mail rektörlük onayına sunulmadan atılan bir mail olup üniversitemizin düşüncelerini temsil etmemektir. Rektörlük içerisinde meydana gelen bu karışıklığın sizlere yansımasından ötürü özür dileriz" dendi.

Bu açıklamaların ardından Boğaziçi Üniversitesi basına bir mail göndererek üniversitenin sistemine saldırı yapıldığı iddia edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

30 Mart 2018 Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Kayıt İşleri Birimi’nin e-mail sisteminden bir sızma sonucu gönderilen “Üniversitemizde Yaşanan Son Olaylar Üzerine’’  ve “Az önce atılan maili lütfen dikkate almayınız!’’ başlıklı iki ayrı mesaj, üniversitemizin herhangi bir birimi tarafından hazırlanmamış ve gönderilmemiştir. Sistemlerimize yapılan bu saldırının sorumluları hakkında gerekli tespit ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır."

Önceki mesajlar şöyleydi: