Bodrum'dan Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) adasına geçmek isterken içerisinde Suriyeli mültecilerin bulunduğu tekne battı, 5 mülteci hayatını kaybetti, 8 mülteci kurtarıldı. Kurtarma ve arama çalışmaları devam ediyor.

Evrensel'de yer alan habere göre Bodrum'dan 5 mil uzaklıktaki Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına geçmek için gece yarısı denize açılan mültecilerin bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine sevk edilen 3 sahil güvenlik botu ve bölgedeki balıkçılar tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda teknenin fırtınada su alması üzerine batması ile denize düşen ve Suriyeli oldukları belirtilen 16 mülteciden 8'i sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Can yelekleri sayesinde yaklaşık 1 saat suda kalan mültecilerin hipotermiye girdikleri ve kaldırıldıkları Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları belirtildi.

5 erkek mültecinin ise denizde bulunan cesetleri Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Kara Ada ile Haremtan Burnu arasındaki 3 millik uzaklıkta 3 sahil güvenlik botu tarafından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.