BMW AR-GE çalışmalarının sadece % 20’lik bir kısmını yazılım konusuna ayırıyor, yazılım ve çevre birimleriyle alakalı olarak da mühendisleri işe almayı planlıyor.

Önümüzdeki günlerde kesinlik kazanması beklenen BMW ve Apple işbirliği, oldukça ses getirecek gibi duruyor.

Kulvarının en önemli isimlerinden olan BMW, sektörünün lideri Apple ile oldukça büyük projelere de imza atacak.

Yazılım ve güvenlik konusunda adından sıkça söz ettiren Apple’ın BMW otomobillerin yazılım ve çevre birimleriyle olan etkileşim organları konusunda da BMW ile iş birliğinde olabilir.

BMW ekibi Cenevre Otomobil Fuarında, BMW bir otomobil markası ve konfor, sürat, performans, tüketici ihtiyaçları doğrultusunda beklenen ne var ise onu vermeye çalışan adından da bu nedenle övgü dolu sözler duyulan bir markadır.

Ancak yazılım ve diğer optimizasyonlar konusunda da teknolojiye ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda iş birliği yaparak gerektirdiği tüm şartlara uyum sağlayacağız. Bizler tüketiciler için otomobilleri üretiyoruz. Otomobillerin kullanıcıları olmadığı sürece birer demir parçalarından farksızlar dedi.

Apple tarafından da ileriye dönük bir proje olduğu sinyali verilirken, kafada soru işaretleri oluşmasına da ortam hazırlandı. BMW ve Apple arasındaki bu iş birliğinden önümüzdeki günlerde yaşanan gelişmeleri sizlere aktarmaya çalışacağız.