Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, Suriye’de öldürüldüğünü iddia edilen PKK üst düzey yöneticisi ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’le ilgili, "Bu konuda bilgim yok, araştıracağım” dedi.

Anadolu Ajansı, PKK üst düzey yöneticisi 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de muhalif Tel Hamis Tugayları tarafından öldürüldüğünü öne sürmüş, PKK'nin silahlı kanadı HPG ise haberi yalanlamıştı.

Sputnik'in haberine göre; Suudi Arabistan destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi'nin Başkanı Riyad Hicab'la bir araya gelmek üzere Roma'da bulunan De Mistura, gazetecilerin Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiasına yönelik sorusuna, "Bu konuda bilgim yok. İlk defa duyuyorum. Bunu bana haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Böylece bu konuyu araştırmış olacağım" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya’daki NATO zirvesinden dönerken, Anadolu Ajansı'nın öldürüldüğüne ilişkin haber geçtiği Bahoz Erdal ile ilgili "Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

En son olarak Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ortaya attılan iddiayla ilgili şunları söyledi:

“Çeşitli kanallarından ve istihbarat kanallarından bilgiler var ancak henüz teyit edilmiş değil. Resmi açıklamamızı teyit edildikten sonra yapabiliriz. İstihbarat duyumları vardır ancak teyide muhtaç bilgilerdir.”