Şırnak'ta yaralı haldeyken infaz edildikten sonra cenazesi yerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in sürüklenmesine dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde özel harekat polisleri karakol önünde Birlik'in cenazesinin etrafında toplu poz veriyor.

Birlik'in sürüklenmesine dair yeni görüntülere DİHA ulaştı. Görüntüler, Birlik'in cenazesinin sürüklenerek getirildiği Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'nun önünde çekilmiş.

Görüntülerde Dicle Mahallesi'nde bulunan Özel Caddesi'nde araca bağlanan Birlik'in bedeni, polis karakolunun olduğu Orman Caddesi'ne kadar sürükleniyor. Birlik'in bedeninin bağlı olduğu akrep tipi zırhlı araç en önde Orman Caddesi'ne girerken arkasında bir Ranger Tipi araç ve 10'a yakın zırhlı aracın olduğu görülüyor.

Birlik'in cenazesi, polis karakolunun önüne getirildiği esnada kapı önünde bekleyen polisler araç içerisinde olan polisler aşağıya inmeden Birlik'in araca bağlı fotoğrafını çekiyorlar. Çekilen fotoğrafın, sosyal medyaya düşen ilk fotoğraf olduğu anlaşılıyor. Görüntülerde, karakol önünde duran zırhlı araçlardan inen polisler, Birlik'in araca bağlı cenazesi başında toplanıyorlar. Bazı polislerin kar maskeli olduğu görülürken çoğu özel harekât polislerinin ise yüzü açık.

Görüntülerde 30'a yakın polis olduğu anlaşılırken çoğu polisin Birlik'in araca bağlı bedeninin fotoğraflarını çektiği görülüyor. Bazı polislerin cenaze etrafında toplu poz verdikleri net bir şekilde görülüyor.

Polisler Birlik'in araca bağlı bedeni önünde 5 dakika bekledikten sonra Birlik'in cenazesinin zırhlı araca bağlı ipini çözüyorlar. İpi çözdükten sonra cenazeyi zırhlı araca bindirip hastane yoluna giren polislerin geldikleri araçlarla döndükleri ve Birlik'in cenazesini onu sürükleyen araca yerleştirmeleri dikkat çekiyor.  (DİHA)