Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde özel harekât timleri tarafından yaralı haldeyken öldürülen ve akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in ağabeyi Mehmet Birlik, devletin 90'lı yıllarda da aynı vahşeti gerçekleştirdiğini ifade etti. 90'lı yıllardaki vahşet karşısında Kürtlerin teslim olmadığını söyleyen Birlik, "Bizi korkutmak istediler. İşte size bunu yaparız dediler. Ama biz asla korkmadık tam aksine öfkelendik ve mücadeleye daha güçlü sarıldık" dedi.

"BU BİR İNSANLIK SORUNUDUR"

DİHA'ya konuşan ağabey Mehmet Birlik, yaşatılan vahşetin kardeşine yapılmadığını söyleyerek, yapılan vahşeti bir halkın onuruna yapılmış saldırı olarak değerlendirdi. "Yaralı halde yakalanan bir gence yüzlerce kurşun sıkıldı diyen" Birlik, "Bu bir insanlık ve vicdan sorunudur. Hiçbir savaşta bunlar yaşanmadı" dedi.

'AKP IŞİD'İN ÖTEKİ YÜZÜDÜR'

Bu tarz infazların sadece IŞİD (DAİŞ) eli ile yapıldığının altını çizen ağabey Birlik, şunları aktardı:

"Şuan bu kente DAİŞ'çiler var. Elimize ulaşan bilgiler var. Burada Arapça konuşan hatta Türkçe bilmeyen polislerin olduğu ifade ediliyor. AKP, DAİŞ'İn öteki yüzüdür. Daha düne kadar 'failli meçhul dönemi bitti' diyenler sokak ortasında bir genci infaz etti."

'VAHŞET BİTİNCEYE KADAR MÜCADELE SÜRECEK'

'Kürt özgürlük hareketinin bu vahşetler karşısında ortaya çıktığını' söyleyen ağabey Birlik, "90'larda da bu vahşet görüntüleri çok gördük. Arkadaşlarımızın cansız bedenleri ile oynandı. Yaralı yakalananlar infaz edildi. İşte Kürt özgürlük hareketi bu vicdansızlıklara, bu vahşete karşı çıktı. Binlerce kahramanımız yaşamını yitirdi ama asla geri durmadık. İnsanlığın başına bela olmuş bu vahşiler bitinceye kadar mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu.

'KİMİNLE BARIŞACAĞIZ?'

Barış kavramının tüm anlamını yitirdiğini dile getiren ağabey Birlik, "Artık kimse barış kavramını kullanmamalı. Barışa dönük kimsenin bir umudu kalmadı. Kiminle barışacağız. Niye barışacağız. Cenazelerimize tahammüllü olmayanlarla mı? Cenazeleri araç arkasına bağlayanlarla mı barışacağız," diyerek tepki gösterdi.

'O YOLDAŞIMDI'

Ortaya çıkan görüntülerin kendilerini çok acıttığını söyleyen ağabey Birlik, "O benim kardeşimden ziyade yoldaşımdı. Biz bütün acılara ve vahşete rağmen onun ve arkadaşlarının uğruna can verdiği mücadeleyi sahipleneceğiz," dedi.

Kaynak: DİHA