Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi, Mazlum-Der İzmir Şubesi, Yeni Anayasa İçin Barış Girişimi, İHD İzmir Şubesi, Ege 78'liler Derneği'nin de içinde olduğu örgütler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı.

"TEK CÜMLEYLE: BİRGÜL AYMAN GÜLER IRKÇILIK VE MİLLİYETÇİLİK YAPIYOR"

Eylemde, "Halkların eşit, özgür, kardeşçe, birlikte yaşadığı bir ülke istiyoruz ve diliyoruz" yazılı pankart açıldı. Açıklamayı okuyan DSİP İzmir İl Sekreteri Sinan Canbay, "Bir halkın yeryüzündeki diğer halklarla eşit haklara sahip olmadığını savunmak, siyaset biliminde ırkçılık ya da milliyetçilik diye tanımlanmıştır. Özlü tanım gereği hemen söyleyelim ki, Siyaset Profesörü Birgül Ayman Güler, tek cümleyle ırkçılık ve milliyetçilik yapıyor" dedi.

"GÜLER, CHP'NİN KURUMSAL GÖRÜŞÜNÜ DE İFADE ETMİŞTİR"

Güler'in "Ben CHP'nin parti programında yazan şeyleri söylüyorum. Türk ulusu ve Kürt milliyetini çok bilinçli kullanıyorum" sözlerini hatırlatan Canbay, "Güler, şahsi görüşünün değil, CHP'nin kurumsal görüşünün bu olduğunu da ifade etmiştir. Anlaşılan refikimiz meşhur olmak istiyor" diye konuştu.

"KÜRT HALKINDAN ÖZÜR DİLESİN"

İstifa eden CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ı İzmir'den selamladıklarını söyleyen Canbay, şöyle konuştu:

"Irkçı ve milliyetçi devlet kuşatmasını savunanlarla, eşitlik, kardeşlik ve özgürlük temelinde insanı savunanlar dün olduğu gibi bugün de mücadele hâlindedir. Irkçı ve milliyetçi devlet kuşatması henüz sona ermiş değildir. Ancak eskisi kadar gücünü koruyamadığı, koruyamayacağı da açıktır. Daha geçtiğimiz günlerde, Afyon Sultandağı'nda, Muğla'da, Bursa'da Kürtlere yönelik provokasyonları, saldırıları unutmadık. Sıradan olayların Türk-Kürt çatışmasına dönüştürülmek istendiği bir toplumsal durum karşısında, bu ırkçı nefrete malzeme taşıyan söylemler, bize göre insanlığa karşı suçtur. Birgül Ayman Güler'i, Kürt halkından özür dilemeye, savcıları ise görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Selefi İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın yolundan ilerlediği anlaşılan Birgül Ayman Güler'e son bir tavsiyemiz ise şudur: Irkçılık şöhret getirmez. Saadet ise hiç getirmez. Söz veriyoruz. Buna izin vermeyeceğiz." (ETHA)