17-25 Aralık  soruşturmasının yıl dönümü vesilesiyle Türkiye’nin bir çok yerinde alanlara çıkan binlerce kişi, iktidarın yolsuzluklarını protesto ederek, soruşturmaların engellenmeden aydınlatılmasını istedi.

Geçen yılki 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarına yönelik olarak düzenlenen yürüyüşlerde binlerce yurttaş Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) binalarına yürüdü. Yurttaşlar, soruşturmaların engellenmeden devam etmesini ve aydınlatılmasını istedi.

İMC'nin derlediği habere göre 17 Aralık'ın protesto edildiği iller ve eylemler şöyle:

Manisa

Yurttaşlar burada siyah çelenkler ile AKP il binasına doğru, yürüdü. Polisin engeli sonrasında temsili olarak 2 kişinin çelenk bırakmasına izin verildi.

İstanbul

KESK İstanbul Şubeler Platformu da Cevahir Alış-Veriş Merkezi önünden AK Parti Şişli İlçe Binasına doğru yürüyüş düzenledi. Mecidiyeköy köprüsüne kadar süren yürüyüş yüzlerce çevik kuvvet ve sivil polis tarafından engellenmesi üzerine KESK dönem sözcüsü Hüseyin Özev de hükümetin yolsuzluğun üzerini örtmek için elinden geleni yaptığını belirterek, AKP’ nin kendisini kurtaramayacağını dile getirdi.

Çanakkale

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, bir araya gelerek AK Parti İl Binası’na yürüyüş düzenledi.

Adana

Adana’da Eğitim Sen’in önünden AK Parti Adana İl Binası’na yüründü. Yolsuzlukları protesto eden pankart ve dövizler taşıyan ve sloganlar atan grubun önü Atatürk Parkı’nda yüzlerce çevik kuvvet polisi ve TOMA’lar tarafından kesildi.

Bunun üzerine oturma eylemi yapan eylemcilerin önünün açılmasıyla yeniden yürüyüş başladı. Açıklama yapan Ahmet Karagöz, düzenin yolsuzluk ve çürümüşlük ürettiğini ifade ederek, AK Parti’nin para politikasının yolsuzluk ve rant bölüşümünü benimsediğini, bütçenin AK Parti’nin cebine göre dağıtıldığını söyledi.

Mersin

Mersin’de Forum Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen yurttaşlar GMK bulvarını trafiğe kapatarak AK Parti Yenişehir İlçe Binası’na kadar yürüdü. AK Parti Yenişehir binası önüne yaklaşan yurttaşların önü polis barikatı ile kesildi ancak daha sonra görüşmelerin sonucunda polis barikatı kaldırıldı. SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt grup adına yaptığı açıklamada yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gideceklerini söyledi.

Malatya

KESK Malatya Şube Platformu üyeleri de polis engeline rağmen AK Parti Malatya il binasına yürüyerek 17-25 Aralık operasyonlarında ortaya çıkan yolsuzlukları protesto etti.

TBMM

Meclis’te CHP ve MHP tarafından da 17 Aralık protesto edildi.

Duraklar, Otobüsler, vd.

Ayrıca bugün bazı duraklarda, otobüslerde yazılı ve bir çok yerde de küçük çaplı eylemler de yapıldı.