İran ve Irak Kürdistanı’ndaki 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından “Bırakın gebersinler” paylaşımında bulunan Acıbadem Hastanesi’nde birim müdürü Öznur Ilgan’ın işine son verildi. 

Irak Federe Kürdistan Bölgesi ile İran Kürdistanı sınırında meydana gelen birçok ülkede hissedilen ve şu ana kadar 450’yi aşkın yaşamını yitirdiği 7.3 şiddetindeki depremin ardından Acıbadem Hastanesi’nde birim müdürü olarak çalışan Öznur Ilgan Twitter hesabından, “Hayır hazır deprem olmuş bırakalım gebersinler” ifadelerini kullanmıştı.

Ilgan’a bu paylaşımın ardından büyük tepki gelmiş ve Acıbadem Hastanesi çalışanını açığa aldığını duyurmuştu.

Acıbadem Hastanesi, konuya ilişkin yürüttükleri soruşturma kapsamında bugün yeni bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Ilgan’ın kurumla ilişiğinin kesildiği duyuruldu.

‘HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ’ 

Ilgan’ın Twitter’da kullandığı ifadelerin “nefret dolu söylem” olarak nitelendirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kurumumuz tarafından yapılan ön soruşturma ve inceleme sonucunda çalışanımız Öznur Ilgar’ın kurumla ilişiği kesilmiştir. Söz konusu twitter mesajındaki nefret dolu söylemi kurumumuzun anlayışı gibi yansıtan bazı sosyal medya paylaşımları ise hepimizi üzmüştür. İnsan sağlığı odaklı hizmet sunan Hipokrat yemini etmiş binlerce uzmanın çalıştığı temel insan haklarını benimsemiş bir kurum olarak Acıbadem; din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılığa karşısındadır ve karşısında olacaktır!”