Çorlu'da Kürt asker Nihat Bakır, birliğinin 2 kilometre ötesinden ölü bulundu. Askeri yetkililer, Bakır'ın intihar ettiğini ileri sürerken, askerliğinin bitmesine 27 gün kalan Bakır'ın ailesi ise, çocuklarının intihar ettiğine inanmıyor.

 

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde askerliğini yapan Ağrılı Kürt asker Nihat Bakır, birliğinin yakınındaki tarlada ölü bulundu. Dün öğlen saatlerinde gerçekleşen olayın ardından askerler, Bakır'ın ailesinin olduğu İzmir'in Narlıca İlçesi'ndeki evine giderek, çocuklarının intihar ettiğini iddia etti. Askeri yetkililer bunu söylerken, Nihat Bakır'ın amcasının oğlu Cevdet Bakır, kuzeninin intihar edeceğine kesinlikle inanmadıklarını söyledi. Askerliğinin bitmesine 27 gün kaldığını belirten Bakır'ın olaydan bir gün önce babasını arayarak, espri yaptığını, askerliği biteceği için çok neşeli olduğunu belirterek, "Sıkıntım yok. Üzülmeyin. 27 günüm kaldı. Yakında geliyorum" dediğini aktardı. Olaydan sonra dün İzmir'in Narlıca İlçesi'nde yaşayan ailenin evine askerlerin gittiğini belirten Bakır, "Askerler eve gelip, 'oğlunuz silah deposundan mühimmat çalarak, tarlaya gidip kendisini vurdu' demişler. Döndüğünde evlenecekti. Neden intihar etsin. Kesinlikle inanmıyoruz. Öyle biri değildi. Dün bir komutanı amcama 'Nihat'tan böyle bir şey beklemezdim, öyle biri değildi' demiş" diye konuştu.

 

Bakır terhis olmasına az kaldığı için üzerine zimmetli silahını iade etmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yetkililer, ailesine ölüm haberini dün akşam 19:30'da verdi. Otopsinin de yapıldığı söylendi ancak bu otopsi raporu aileye ulaştırılmadı. Bakır'ın ailesi bu sabah İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak olayın araştırılması ve sorumlular hakkında işlem yapılması talebinde bulundu.

 

Olayı duyduklarından bu yana askeri birliği aradıklarını, ancak kendilerine cevap verilmediğini ifade eden Bakır, cenazenin nerede olduğunun dahi kendilerine söylenmediğini belirtti. Tek bildiklerinin cenazenin bugün yola çıkarılmış olması gerektiğini ifade eden Bakır, "Olayda çok çelişkiler var. 12.00'da yaşamını yitiriyor. Cenaze 15.00'da bulunuyor. Bir asker çene altından vurulmuş derken, başka biri başından vurulmuş diyor" diye konuştu. Otopsi işlemlerinin askeri hastanede yapılmasını istemediklerini, olayda komplo olduğunu düşündüklerini belirten Bakır, otopsinin sivil savcı tarafından yapılması için İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptıklarını söyledi. Ardından yasal işlemleri başlatacaklarını ifade eden Bakır, işlemlerin ardından cenazeyi İzmir'de defnedeceklerini dile getirdi.

 

Uzun dönem askerlik hizmetini tamamlamasına 27 gün kala hayatını kaybeden lise mezunu Bakır, Balçova'da oto boyacısı olarak çalışıyordu.

 

"İntihar edecek biri değildi" diyen kuzeni Cevdet Bakır, "Nihat'ın ölmeden bir gün önce bir uzman çavuşla tartıştığını arkadaşları söyledi" açıklamasını yaptı. (ANF / BİA)