Bingöl'de polise yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından olayın failleri oldukları iddiasıyla 4 kişinin bulundukları araç içerisinde taranarak katledilmelerine tanıklık eden kamyon şoförü Mehmet Halit Pınar olayı anlattı.

Durduruldukları kontrol noktasında hemen arkasında bulunan aracın, birden bire polisler ve askerlerce panzerden sıkılan kurşunlarla taranmaya başlandığını anlatan Pınar, "dur ihtarına uyulmadığı" gerekçesinin doğru olmadığını söyledi.

'BİNGÖL'E GİRİŞLER YASAKTI, GENÇ'E DÖNDÜK'

Arı kovanları yüklediği kamyonuyla kovan sahibi ile birlikte, Karlıova'dan Bingöl'e doğru yola çıkan kamyon şoförü Mehmet Halit Pınar, kentin girişine vardıklarında asker ve polisler tarafından durdurularak, kente girişlerin yasaklandığının söylendiğini belirtti. Pınar, bunun üzerine yönlerini Genç ilçesine çevirdiklerini söyledi.

'ASKERLER 4 SİVİLİ İNFAZ ETTİ'

Genç Köprüsü'ne yaklaştıklarında, polis ve askerlerin zırhlı araçlarla oluşturduğu kontrol noktasında durdurulduklarını, kendi kamyonunun da taranan beyaz renkli Ford Kornet marka aracın hemen arkasında durduğunu anlatan Pınar, sonrasında yaşanan infaz anını şöyle anlattı:

"Genç'in girişindeki köprüye geldiğimizde, ilçe girişindeki köprünün üzerinde 10'dan fazla panzer bekliyordu. Askerler işaret verince durduk. Beyaz bir kornet hemen önümde duruyordu. 2-3 dakika kadar bekledik, sonra silah sesleri, gelmeye başladı. Kornet'in içinden çıkarken başından vurulan birini yere düşerken gördüm. Arabayı daha stop etmeden polis ve askerler bize de ateş etmeye başladı. Rasgele araçları tarıyordu askerler. Kurşunlardan biri arabanın içindeyken benim ayağıma isabet etti. Yaralanınca hemen arabadan indim ve yolun kenarında bulunan çukura girdim. Bir süre panzerlerden silah sesleri gelmeye devam etti. 'Biz yaralıyız' sesleri geliyordu ama polis ve askerler hiç oralı olmuyordu. Ateş etmeye devam ediyorlardı."

'YARALI OLMAMA RAĞMEN KELEPÇELENİP, DARP EDİLDİM'

Anlatımlarına göre bir süre sonra silah sesleri kesilince Pınar'ın yanına gelen 8-10 kadar özel harekat polisi, kendisini kelepçeleyip, silah dipçikleriyle dövmeye başladı. İşkenceye maruz kalması üzerine kendinden geçen Pınar, gözünü açtığında kendisini hastanede buldu. Olaya ilişkin ifadesi de polislerce hasta yatağında alındı.

Pınar, buradaki tedavisinin ardından sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 2 gündür tedavi altında. (Evrensel)