Bingöl'de havalimanı yolunda bir patlama meydana geldi. 7 polis hayatını kaybetti, 2 polis memurunun ise tedavisi sürüyor.

DHA'nın haberine göre; Bingöl merkeze 15 kilometre mesafede bulunan havalimanı yolunda, seyir halinde bulunan çevik kuvvet aracına saat 17.45 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi.

İHA’nın telefonla ulaştığı Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, bomba yüklü aracın polisleri taşıyan servisin geçişi sırasında patlatılması sonucu 5 polisin hayatını kaybettiğini açıkladı.

3'ü ağır 5 polisin de yaralandığı da açıklanmıştı. Hastanede bir polis daha yaşamını yitirdi. Saldırıda yaşamını yitiren polis sayısı 6'ya yüklselmişti.

Yaralılardan durumu ağır olan ve Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bir polis, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.

Yaralı 2 polisin tedavisi sürüyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Bingöl'deki zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıyla ilgili Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar yer aldı:
 
"01 Ağustos 2016 günü saat 17:30 sıralarında Bingöl Havalimanı çevre yolu mevkiinde Havalimanı güvenlik tedbiri kapsamında nöbetten dönen emniyet personelini taşıyan Bingöl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı midibüsün geçişi esnasında BTÖ mensup kişi ya da kişiler tarafından önceden tuzaklanmış bomba yüklü sivil aracın patlatılması sonucu Hasan Koçer, Bekir Deniz, Abdullah Bıyık, Yunus Emre Doğan, Oğuz Sümbül ve Duran Melemir isimli (6) Kahraman Polis Memuru şehit olmuş, Buğra Yıldırım, Ferit Akgün, Hasan Tendik ve Osman Eray Karademir isimli (4) Kahraman Polis Memuru ise yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."