Bingöl Valiliği, Karlıova ilçesinde seçim çalışmaları için HDP'nin kiraladığı minibüs şoförünün öldürüldüğü  silahlı saldırıya ilişkin "önemli delillere ulaşıldığını" açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, seçimde kullanılmak üzere HDP'nin kiraladığı 12 AJ 474 plakalı minibüsün şoförü Hamdullah Öğe'nin, ilçedeki seçim çalışmalarının ardından aracın içi boş olarak Yorgançayır köyüne giderken, saat 20.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce durdurulduğu ve aracından indirilip öldürüldüğünün tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada devamla şu bilgilere yer verildi:

"Olay yerinde elde edilen iz, emare ve delillerden, maktulün aracın içinde değil, araç yol kenarına nizami bir şekilde park edildikten sonra, 25-30 metre uzaklaştırılarak hunharca eylemin gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır. Aracın daha sonra taranmasının delilleri karartmaya yönelik olduğu değerlendirilmektedir."

Açıklamada, olay yeri inceleme ve teknik değerlendirmelerden, olayın aydınlatılması yönünde önemli delillere ulaşıldığı, olayla ilgili çok yönlü araştırma ve incelemenin sürdüğü kaydedildi.

Saldırının kınandığı açıklamada, "Menfur saldırıyı ve yapanları şiddetle kınıyor, müteveffanın ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadesi kullanıldı.