Bingöl saldırısıyla ilgili davaya bakan Bingöl Sulh Ceza Hakimi Emre Danışman soruşturmayı yürüten savcıyı eleştirdi. Hakim Danışman kararında, üç ay geçmesine rağmen MOBESE görüntülerine ve TİB'den gönderilen telefon dökümlerine ilişkin hala bilirkişi incelemesinin dosyaya girmediği, yakalanamayan şüphelilerin bulunmasına yönelik 'ciddi bir çalışmanın yapılmadığını' belirtti.

Bingöl’de üç ay önce iki polisin saldırı sonucu öldürülmesi ve bu saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla dört kişinin öldürülmesine ilişkin soruşturmada, tutuklu yargılananlardan Umut Savaş Koçyiğit, bugün serbest bırakıldı. Bingöl Sulh Ceza Hakimi Emre Danışman, kararında savcılığı eleştirdi.

'ÜÇ AYDIR İŞLEM YAPILMIYOR'

Bingöl soruşturması kapsamında tutuklanan Umut Savaş Koçyiğit, Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva’nın tutukluluğuna ilişkin inceleme, bugün sonuçlandı.

Bingöl Sulh Ceza Hakimi Danışman; Kılıçgedik ve Şenyuva’nın tutukluluğa itirazını geri çevirirken, Koçyiğit’i tahliye etti.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Hakim Emre Danışman, kararında, soruşturmayı yürüten savcıların saldırıya aydınlatmak için hiçbir çaba sarf etmediğini savunarak, sert eleştiriler yöneltti. Danışman, kararında şunları yazdırdı: 

Olay anına gösteren güvenlik kamera görüntülerinin medyaya yansımış olmasına rağmen bu görüntülere ilişkin bir detaylı inceleme sonucunun dosyaya, olayın üzerinden yaklaşık üç ay gibi uzun bir süre geçmiş olmasına ve olayın vahim olmasına rağmen yansıtılmamıştır. Şüphelilerin telekomünikasyon yoluyla iletişimin tespitine ilişkin belgelerin TİB’den olayın hemen akabinde gönderilmiş olmasına rağmen yine uzun bir süre boyunca buna ilişkin bilirkişi raporunun dosyaya yansıtılmamıştır. Talep yazısında eylem şeriklerinin henüz yakalanmamış olması gerekçe gösterilmiş ise de yukarıda belirtilen hususlar gözetildiğinde bu yönde soruşturma dosyasına yansıyan ciddi bir çalışmanın henüz yapılmamıştır. Kaldı ki bu hususların şüpheli Umut Savaş Koçyiğit’in olaya karıştığı ve atılı suçları işlediği yönünde kuvvetli şüphe oluşturma sonucuna vardırmadığı, hali hazırda şüpheli aleyhine dosyada yalnızca yaralı polis memuru Uğur Adlı’nın kesin olmadığını beyan ettiği benzetme teşhisi ve Ali Kılıçgedik’in ifadelerinde geçmeyen ve fakat teşhis tutanağında geçen 'Bingöl’de Umut’tan habersiz hiçbir şey yapılmaz' minvalindeki ibarenin mevcut olduğu görülmüştür. Bunların da tutuklanmayı haklı kılacak ölçüde kuvvetli delil olmadığı açıktır."