Başbakan Binali Yıldırım hakkında, Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile bağlantılı ajanlık yapan imamlarla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre suç duyurusunu Almanya Parlamentosu Milletvekili Volker Beck yaptı.

Başvuruda, imamların direkt Başbakanlığa bağlı olduğu, dolayısıyla Başbakan Yıldırım’ın da ajanlık faaliyetinde rolünün olduğu öne sürüldü.

YILDIRIM’A ‘HAYIR’ PROTESTOSU

Spiegel Dergisi’nin haberine göre, Beck tarafından yapılan başvuruda, Başbakan Yıldırım hakkındaki suçlar şöyle sıralanıyor:

Ajanlık faaliyetinde bulunmak ve suç ortaklığı, ajanlık faaliyetine teşvik ve ajanlık faaliyetine yardım.

Yeşiller Partisi Milletvekili Beck, ajan imam soruşturmasının Binali Yıldırım’a kadar genişletilmesini, ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma sonuçlanıncaya kadar Almanya’dan çıkışına izin verilmeyerek tutuklanmasını talep etti.

Obernhausen Emniyet Müdürü, Beck’in suç duyurusuna ilk tepkiyi verdi ve Federal Başsavcılık’ın Federal Kriminal Dairesi’ne soruşturma yetkisi verdiğini kaydetti.

YILDIRIM ALMANYA’DA

Başbakan Binali Yıldırım, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere AB Başkanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte dün gece Münih’e geldi.

Yıldırım, bugün de Oberhausen’de düzenlenen mitinge katılıyor.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Almanya'da ajanlık suçlamasıyla evleri aranan 4 DİTİB imamıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hiçbir DİTİB mensubunun ajan olamayacağını savunan Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Bizim hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz, hiçbir DİTİB mensubumuz ajan değildir, olamaz. Onların vazifesi insanları fişlemek değildir, olmamıştır, olmayacaktır. Onların vazifesi DEAŞ'ından bilmem kimine kadar farklı, sapık birtakım yanlış İslami uygulamalardan oradaki halkımızı korumak ve Anadolu topraklarında asırlardır yaşanmış olan sahih İslam anlayışıyla o insanlarımızın Müslümanca yaşama hakkını temin edecek hizmetler sunmaktır. Yani dini hizmetler yapan bu kişileri, hem de Alman toplumunun da yararına olacak bu hizmetleri sürdüren kişileri böylesine evlerini arayarak, bunları suçlu ilan ederek adım atmak, Almanya'yı mahcup ettirir sonunda."