HSYK Birinci Dairesi, yayımladığı 1544 ve 1545 sayılı kararnameler ile 1418 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

HSYK'nın internet sitesinden duyurulan kararnamelerde, adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kura kararnameleri ile atama yapılacağı duyuruldu.

HSYK'nın sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"2016 yılı Eylül ayı adlî ve idarî yargı kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 02 Eylül 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Kararname sonrası adlî ve idarî yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kura kararnameleri ile atamalar yapılacaktır. Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar 05 Eylül 2016 tarihinden itibaren gönderilecektir.

"Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 06 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından

“Atanma Talep Formu'nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz."