Kanal 7 Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Kavasoğlu bugün Taraf'ın manşetinde yer alan iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Bugün Taraf gazetesinin manşetinde 'Deniz Feneri itirafçısının itirafları' başlığıyla yayınlanan ve Kanal 7 Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Kavasoğlu'nun ifadelerine dayandırıldığı iddia edilen habere Cüneyt Kavasoğlu'ndan yalanlama geldi.

Bilgi İşlem Müdürü Kavasoğlu, gazetenin manşetinde 'Kanal 7'nin Bilgi İşlem Müdrü Abdulvahap Yaren' yazılmasına dikkat çeken Kanal 7 Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Kavasoğlu yaptığı yazılı açıklamada; "Bir gazetenin namusu olan manşette yapılan bu ciddi hata haberin devamındaki tamamı yalan olan iddiaların da ne kadar ciddiye alınması gerektiğini göstermektedir" dedi.

Gazete birinci sayfasında Cüneyt Kavasoğlu yerine davanın eski savcılarından Abdulvahap Yaren'in adını kullanarak önemli bir maddi hata yaptı.

Cüneyt Kavasoğlu imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

DÜZELTME

Bugün (06.09.2011) Taraf gazetesinde yayınlanan haberinizde tarafımla ilgili dayanaksız, gerçek dışı iddialar yer almaktadır.

Haber içeriğinde yer alan çifte muhasebe kaydına ilişkin söylediğim iddia edilen ifadeler tamamen gerçek dışıdır. Çifte muhasebe hakkında herhangi bir beyanda bulunmadım. Bu konularda söylediklerim savcılıkta mevcuttur.

İfademde yöneticileri ve birim yetkililerini suçlayıcı şekilde beyanlarım kesinlikle olmamıştır.

Haberde bahsedildiği gibi savcılığa ifade vermek için 15 defa dilekçe verdiğim iddiası da tamamen asılsızdır. Ne şahsen ne de avukatım aracılığıyla böyle bir başvurum olmamıştır.

Uyum adlı program profesyonel bir yazılımdır bu programı ben yazmadım ve kurmadım. Ben Kanal 7’nin ilişkili olduğu birimlerle teknik bağlantı işi ile ilgiliyim, içerikleri konusunda en ufak bir malumatım olmamıştır.

Haberde geçen iddialar ile benim verdiğim ifadeler arasında kesinlikle bir benzerlik bulunmamaktadır. Tüm yazılanlar tamamen benim ifadem dışındadır.

Gazetenizin birinci sayfasında Kanal 7’nin Bilgi İşlem Müdürü olarak davanın eski savcılarından Abdülvahap Yaren’in adını kullanmanız haberinizin ne kadar özensiz hazırlandığının bir göstergesidir. Bir gazetenin namusu olan manşette yapılan bu ciddi hata haberin devamındaki tamamı yalan olan iddiaların da ne kadar ciddiye alınması gerektiğini göstermektedir. Haberinizdeki tek doğru nokta savcılığa ifade verdiğim ve Kanal 7’de Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yaptığımdır.

Gerekli düzeltmenin yapılmasını rica ederim.

Cüneyt Kavasoğlu


Taraf'ın ilgili haberi burada >>>