Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 81 ilden gelen imam hatip okul başkanları ve öğrencileriyle bir araya geldiği etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Kurultayda konuşan Bilal Erdoğan, "Genç kardeşlerim sizler Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlığın neslisiniz" ifadelerini kullandı.

'Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları Kurultayı' Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ile 81 ilden gelen imam hatip okul başkanları ve öğrencilerin katılımıyla Kocaeli'de gerçekleştirildi.

Bilal Erdoğan, sözlerine gençlerin geleceği temsil ettiğini söyleyerek başladı.

Erdoğan, "En heyecanlı hissettiğim anlar gençlerle bir araya geldiğimiz anlar. Elbette dünya önemli bir dönüm noktasında, ülkemiz önemli bir dönüm noktasında. Böyle bir dönüm noktasında ülkemizin geleceğini elde tutan siz kardeşlerimiz dünyanın geleceğine de damgasını vuracak olan nesillersiniz" diye konuştu.

'MASKELİ BALOYA GİDİYORSUNUZ, HAZIRLANMIŞSINIZ AMA…'

Erdoğan, toplantıya 'sivil kıyafetlerle' geldiğini söyleyerek, "Genç kardeşlerimizle bir araya geleceğimizi öğrenince, 3 günlük kamp kurultayı olacağını duyunca bendeniz böyle sivil gelmeyi tercih ettim. Bakanımızın geleceğini son anda öğrenince biraz kontrpiyede kaldım. Yani maskeli baloya gidiyorsunuz, hazırlanmışsınız ama herkes sivil, size büyük bir şaka yapılmış biraz öyle hissediyorum beni affedin."

'BİR GÜN HAPİSTE OLAN CUMHURBAŞKANIMIZ 3 SENE SONRA GÜMBÜR GÜMBÜR İKTİDARA GELDİ'

Öğrencilere "Eskiden müttefikleri eleştirmeyen bir Türkiye vardı. Biz bunları aşarak büyüdük. Sizler bunları görmediniz bile" diye seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Genç kardeşlerim sizler Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlığın neslisiniz. Bendeniz sizin yaşınızda imam hatip öğrencisiyken başbakanın sağlığı ile değişen ülke ekonomisi, koalisyon arasındaki geleceğe bakıyorduk. Siz ne kadar tasarlarsanız tasarlayın bütün bunlar Allah'ın kader planı içerisinde birer damla bile değildir. Bir gün hapiste olan cumhurbaşkanımız 3 sene sonra gümbür gümbür iktidara geldi. Eminim size gelen ağabey ve hocalarınız geçmişin zorluklarından bahsediyordur ama sizi de zor bir gelecek bekliyor."

Kaynak: Sputnik